Bild på skolans skylt.
Akademiska skolan i Husby.

Skolinspektionen stänger Akademiska skolan i Husby och även systerskolan Nacka International School i Fisksätra. Skolinspektionen anser att skolan har bristande lämplighet i ägar- och ledning och inte heller har ekonomiska förutsättningar att bedriva skolverksamhet.
 – Vi kommer att överklaga beslutet, säger Mustafa Ahmed, VD för Frihab AB.

Företaget Frihab AB, som driver de båda skolorna, får inte fortsätta göra det. Skolinspektionens tillsyn visar att företaget har mycket svag ekonomi och att det finns en risk för att bolaget inom en nära framtid kommer att försättas i konkurs. Enligt Skolinspektionen överstiger Frihab AB:s skulder tillgångarna och det saknas medel för att hantera bolagets förluster. Ägar- och ledningskretsen har även lämnat missvisande information om bolagets ekonomiska ställning och låtit bli att betala skatt med hänvisning till att andra betalningar prioriterats.

Skolan i Husby är en F-6-skola och delar lokaler med Fryshuset västra. Skolinspektionens beslut gäller från den 1 juli 2021.
– Det är olyckligt, att man fattar beslut på felaktiga grunder. De har kollat den tidigare ledningen och ekonomin bakåt, inte aktuella uppgifter. Utvecklingen varit positiv de senaste åren. Vi har fler utbildade pedagoger nu och antalet elever har ökat i båda skolorna, säger Mustafa Ahmed, VD för företaget Frihab AB.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Bild: SVT Nyheter 

Lämna ett svar
You May Also Like

Joakim Larsson hade möte med Husby moské

Ordföranden i Svenska Bostäders styrelse, moderaternas Joakim Larsson, har träffat företrädare för Husby moské.  – Vi måste hitta en lösning för moskén som är i närheten av den plats de har nu.

Reactors framtid utreds igen

Stadsdelsdirektör Ulla Thorslund vill att ärendet om Reactor tas upp till diskussion…

Konst uppåt väggarna i Rinkeby Folkets Hus

Dine Malmstens vernissage i Rinkeby Folkets Hus blev en succé. Många kom för att se hennes tavlor, som hänger till allmän beskådan längs väggarna i trappan i Folkets Hus.

När Sara tog på sig slöja fick hon inte arbeta på vaktbolaget

När Sara valde att börja bära slöja fick hon inte längre arbeta som trygghetsvärd i tunnelbanan. En arbetsmiljöfråga, hävdar vaktbolaget Rapid där hon är anställd. – Det är löjligt. De låtsas att de bryr sig om mig, men de diskriminerar mig, säger Sara.