Familjebostäders miljöstuga på Svennebygränd var stängd på helger och kvällar under över ett och ett halvt år.
– Varje måndag ser det ut såhär med sopor utanför på marken, säger en av de boende på adressen.

En hyresgäst på Svennebygränd kontaktade redaktionen i början av veckan efter att upprepade gånger klagat på sophanteringen hos värden Familjebostäder. Miljöstugan har sedan i februari 2019 endast varit öppet klockan 7-16 på vardagar.

– Varje måndag ser det ut såhär med sopor utanför på marken för att soprummet har varit stängt. Jag har skickat in felanmälningar angående soprummet flera gånger. Och de säger bara ”ja det är bara öppet dom tiderna” och svarar inte på kritiken alls.

Ingen av våra miljöstugor i Rinkeby är delvis stängd

På Familjebostäders kommunikationsavdelning finns över huvud taget ingen kännedom om att soprummets öppettider skulle vara begränsade.
”Nu har jag dubbelkollat och våra miljöstugor i Rinkeby har öppet mellan 07 och 21. Ingen är delvis stängd.” skriver Lott Jansson som är Familjebostäders kommunikationschef i ett mejl till Nyhetsbyrån Järva.

Det visar sig att Lott Jansson har rätt. Det är plötsligt möjligt att komma in i miljöstugan även efter klockan 16 på onsdagen.
– Varför har de inte gått ut med det? Vi grannar säger ju fortfarande till varandra på gården när någon går för att slänga sopor på kvällarna, säger hyresgästen.

De boende känner inte igen problembeskrivningen

Bakgrunden är enligt ett anslag från Familjebostäder att det varit personer som sovit i miljöstugan och att de därför har begränsat öppettiderna. De boende på Svennebygränd som Nyhetsbyrån Järva talat med känner dock inte igen problembeskrivningen.

– Jag har aldrig märkt något annat än att det är sopor utanför. Någon gång har det varit överfullt där inne, men det är ju värdens fel om någons.

Något annat som försvårar sopsorteringen är att skyltningen i miljöstugan är väldigt otydlig. Skyltarna är så gamla och solblekta att informationen på dem har blivit närmast oläslig.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Al-Azahrs förskola i Hjulsta stängs imorgon

Stiftelsen Al-Azahr har förlorat sitt tillstånd och två förskolor kommer att stängas enligt besslut i Stockholms Stads utbildningsnämnd. Tillståndet att bedriva förskola återkallades i slutet av 2020. Stiftelsen Al-Azahr överklagade, men nu har förvaltningsrätten avslagit överklagan. – Imorgon den 10 augusti  kommer vi att stänga de två förskolor som bedrivs av Al-Azhar stiftelsen, säger Isabel Smedberg-Palmqvist (L) skolborgarråd i Stockholm stad till SVT Nyheter.

”Biblioteket förlorar nästan hälften av sin lokalyta”

På nästa möte i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd fattas första beslutet om att flytta biblioteket i Tensta till Livstyckets gamla lokaler. – Vi kommer omöjligt kunna erbjuda den service vi har idag, säger Marianella Monzon, Tenstabo och bibliotekarie på Tensta bibliotek.

Nu finns en cykelkurs för vuxna i Pilparken i Tensta

I Pilparken i Tensta har Cykelfrämjandet i samarbete med Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning en populär cykelkurs för vuxna. Här får deltagarna, i lugn och ro under sex tillfällen á två timmar, lära sig att cykla.

Prisutdelning i fototävlingen #MinaKvarter

Vinnarna i fototävlingen #MinaKvarter2019 som Stockholm Science City har arrangerat under våren har fått sina priser.  Fyra ungdomar från Enbacksskolan i Tensta och en från Akalla grundskola, fick ta emot diplom och priser på Järvaveckans stora scen.