Under veckan har det varit fotboll och folkfest varje kväll på Knutby bollplan i Rinkeby. Ikväll är det final i Copa El Clasico – Som United möter Stockholm Stars klockan 19.15.

Copa El Clasico, som arrangeras av AIF Kista i samarbete med SUIS, Somaliska ungdomsförbundet i Sverige. Turneringen har ersatt den årliga internationella somaliska fotbollsturneringen SEUKI, som ställts in två år i rad på grund av corona.

Sedan i tisdags har det varit match varje kväll. Publiken har vallfärdat till Knutby BP; gamla och unga, killar och tjejer, det är en fest för hela familjen. Läktaren har inte räckt till.

Ikväll blir det final och vi får se om det blir Som United eller Stockholm Stars som får ta hem prispokalen.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Bilder: Said Ali
Stockholm Stars
Som United FF.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Delta i Rinkebys största konstutställning någonsin!

Har du gjort någon teckning eller målning som du vill visa upp? Då kan du lämna den i lådan i entrén till Rinkeby Folkets Hus. I höst blir det en mycket stor konstvisning där vi blandar verk av kända och helt okända konstnärer. Lämna din konst till Rinkebys, kanske Sveriges, största konstutställning någonsin.

Fahyma Alnablsi är Årets eldsjäl

Tensta konsthalls outtröttliga samhällsförbättrare Fahyma Alnablsi har utsetts till Årets eldsjäl av ABF Stockholm. I motiveringen lyfts hur hon med värme och kreativa idéer har lyckats inkludera och göra skillnad i många människors liv.

Said Ali i Solna tingsrätt idag: Det handlar om rättvisa

Said Ali stod idag i Solna tingsrätt, åtalad för att ha kört personbil utan bilbälte, en så kallad bilbältesförseelse. Han nekar till brott. – Jag går in till rättegången utan försvarare, jag tror på mig själv och Allah vet sanningen.

Avbytarbänken möter Mohammed Saeid från Sirius

Ett helt avsnitt med Sirius-spelaren Mohammed Saeid. De går tillbaka till tiden i England och hur tuff konkurrensen var i akademierna. Saeid berättar om tiden i USA och MLS där många stjärnor spelade.