Husbymoskén var tvungen att stänga ner den 24 november 2020 för att förhindra smittspridningen av covid-19. Nu har moskén öppnat upp på nytt och håller sig till Folkhälsomyndighetens restriktioner.

Den 1 juni 2021 slog Husbymoskén upp dörrarna efter sex månaders tid. Under dessa sex månader fanns det fortfarande möjlighet att be, men det skedde utomhus i Husby Gård. Nu står dörrarna öppna för enbart 50 personer och imorgon kommer även den tredje fredagsbönen, sedan restriktionerna lättades, att hållas i moskén. Något som Omar Sayed, kassör i församlingen i Husby, tycker känns väldigt bra.

 – Moskén är inte enbart en plats för folk som vill be. Det är en träffpunkt där alla kan samtala och umgås.

Zamzam Bouraleh
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Järvas föreningar samlar pengar tillI världens barn

I fredags drog insamlingen – Järva för Världens Barn – igång i Kista. I gallerian fanns volontärer från Svenska kyrkan Spånga – Kista församling, Muslin Aid, Kista Träff, Shanta IF och Rädda Barnen utrustade med digitala swischbössor.  

Romernas fest för att minnas och aldrig glömma

Fest är att inte glömma, utan att minnas.  På Folkets Husby firade Stockholms romer Romadagen. Det är en internationell nationaldag som firas den 8 april, sedan den första romska kongressen i London 1971.

Fullt i Akalla by när kvinnors rättigheter diskuterades

Det var proppfullt när Healthy Women hade en föreläsning om kvinnors rättigheter i Akalla By i veckan.

Bostadsvrålet i Folkets Husby

Bostadsvrålet är en nationell plattform där bostadspolitiken diskuteras. Under lördagen pågick föredrag och debatter i Folkets Husby och idag, söndag, fortsätter arrangemanget i Hökarängen.