Husbymoskén var tvungen att stänga ner den 24 november 2020 för att förhindra smittspridningen av covid-19. Nu har moskén öppnat upp på nytt och håller sig till Folkhälsomyndighetens restriktioner.

Den 1 juni 2021 slog Husbymoskén upp dörrarna efter sex månaders tid. Under dessa sex månader fanns det fortfarande möjlighet att be, men det skedde utomhus i Husby Gård. Nu står dörrarna öppna för enbart 50 personer och imorgon kommer även den tredje fredagsbönen, sedan restriktionerna lättades, att hållas i moskén. Något som Omar Sayed, kassör i församlingen i Husby, tycker känns väldigt bra.

 – Moskén är inte enbart en plats för folk som vill be. Det är en träffpunkt där alla kan samtala och umgås.

Zamzam Bouraleh
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

CinemAfrica på Rinkeby Folkets Hus

Somaliska akademiker visade tillsammans med Rinkeby Folkets Hus filmen Dhalinyaro. Filmens titel betyder ungdom på somaliska och den handlar om tre tonårstjejers uppväxt. Berättelsen speglar Djiboutis samhälle och hela dess komplexitet.

Klimatstrejk och bostadsvrål

Norra Järva Stadsdelsråd stöder Greta Thunberg och klimatstrejken 27 september, och ställer en rad lokala förslag i en Grön ny giv. – Vi planerar ett torgmöte i Husby Centrum den 21 september, där alla är välkomna att tala för egna förslag, säger Arne Johansson.

Löparakademins sista boot camp är imorgon!

Under sommaren har Löparakademin anordnat Summer Boot Camp i Rinkeby. – Vi har ett stabilt gäng som är här idag, de har kommit hit vid varje träningstillfälle, säger Senhit Berhane, en av ledarna.

Nykterhetsrörelsen organiserar sig i Järva

På kort tid har nykterhetsrörelsen, IOGT-NTO, startat flera föreningar i Järva. – Det finns många som är nyktra här, men vi arbetar inte bara för nykterhet, utan även för demokrati, säger Robert Lindh, från IOGT-NTO.