Husbymoskén var tvungen att stänga ner den 24 november 2020 för att förhindra smittspridningen av covid-19. Nu har moskén öppnat upp på nytt och håller sig till Folkhälsomyndighetens restriktioner.

Den 1 juni 2021 slog Husbymoskén upp dörrarna efter sex månaders tid. Under dessa sex månader fanns det fortfarande möjlighet att be, men det skedde utomhus i Husby Gård. Nu står dörrarna öppna för enbart 50 personer och imorgon kommer även den tredje fredagsbönen, sedan restriktionerna lättades, att hållas i moskén. Något som Omar Sayed, kassör i församlingen i Husby, tycker känns väldigt bra.

 – Moskén är inte enbart en plats för folk som vill be. Det är en träffpunkt där alla kan samtala och umgås.

Zamzam Bouraleh
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Healthy Women ger kostråd och lagar mat online

Stor förväntan rådde inför tjejkvällen online när föreläsaren Jenjira ”Mix” Haxholm talade om kost i veckan. – Vi vill förändra ohälsotalen som är stora bland tjejer och kvinnor här, säger Susan Dalbeck.

Promenera till skolan med Järvas Idrottsmammor!

Inte ens hälften av eleverna i Kista International School kommer till skolan just nu. Antingen har de förkylningssymtom, eller så är de rädda att bli smittade på bussen i tunnelbanan. Men nu organiseras gemensamma promenader till skolan.

Bostadsvrålet i Folkets Husby

Bostadsvrålet är en nationell plattform där bostadspolitiken diskuteras. Under lördagen pågick föredrag och debatter i Folkets Husby och idag, söndag, fortsätter arrangemanget i Hökarängen.

Rädda gårdarna på Järvafältet

Norra Järva stadsdelsråd har haft styrelsemöte. Som revisor borde jag kanske varit med, men mina digitala muskler räckte inte till för att delta i videosammankomsten, så jag fick nöja mig med att efteråt ta del av minnesanteckningarna.