I tisdags gick 21 lärare, fritidspedagoger och andra nyckelpersoner Rinkeby Runs tränarkurs tillsammans med Stockholms Hockeyförbund och Svenska Skidförbundet. De nya tränarna har nu tillgång till alla skidorna och skridskorna på Spånga IP. Det betyder att de på kort varsel kan gå dit och hålla skidåkning med elever på den egna skolan.

Den rättigheten har tidigare bara Benny Lingonbacke på Enbackskolan haft. Det har varit ett försök som har utfallit väldigt bra. Bennys elever har åkt mycket skidor och ordningen i boden har oftast varit ännu bättre efter att Bennys elever har åkt skidor.

Varje dag under sportlovet kommer skidåkningen och skridskoåkningen vara öppen för alla 

På samma sätt kan nu elever på till exempel Askebyskolan, Cordobaskolan och Hjulsta grundskola lättare få lära sig åka skidor och skridskor. Den lokale tränaren gör bara en snabb koll att det är tillgängligt. Sedan kan klassen gå till Spånga IP utan någon behöver söka anslag för kostnader.

Varje dag under sportlovet kommer skidåkningen och skridskoåkningen vara öppen för alla från klockan 12 till klockan 16. Sportlovet brukar vara den bästa tiden på året att åka skidor och skridskor eftersom det inte behövs lika mycket kläder i mars som i januari. Skidspåret och skridskoisen på Spånga IP kommer vara intakta hela sportlovet, och åtminstone någon vecka efter det.

Mårten Westberg
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Kom i (stav)gång i höst

Pandemin har slagit hårt mot Järva, och väldigt många har suttit hemma. Men nu startar Fahyma Alnablsi och Ayan Mahamed stavgång med start på Tensta konsthall varje lördag kl 11-13.

Idag avgörs Järva friidrottsvecka – ”Battle of Bengal Brothers”

En spännande kamp i Järva Friidrottsvecka är den mellan bröderna Rahman från Akalla. Alla tre är stora talanger. 

Avbytarbänken startar hos Nyhetsbyrån Järva

Avbytarbänken är en podcast för fotbollsfans, fotbollsnördar och alla som älskar fotboll. Det är ett gäng kunniga killar som regelbundet sänder fotbollssnack.  – Vi surrar fotboll hela tiden, säger Dini Mohammud. Nu finns podden även på Nyhetsbyrån Järva.

Personligt rekord för Johanna på 5000 meter

Efter tre kilometer av Löparnas Vänner 5000 meter hade Rinkeby Runs Johanna Granhällen en av Sveriges 25 bästa tider i år i flickor 19 år. Då höjde hon farten och sprang den sista kilometern på 3,58.