Under veckan har det varit fotboll och folkfest varje kväll på Knutby bollplan i Rinkeby. Ikväll är det final i Copa El Clasico – Som United möter Stockholm Stars klockan 19.15.

Copa El Clasico, som arrangeras av AIF Kista i samarbete med SUIS, Somaliska ungdomsförbundet i Sverige. Turneringen har ersatt den årliga internationella somaliska fotbollsturneringen SEUKI, som ställts in två år i rad på grund av corona.

Sedan i tisdags har det varit match varje kväll. Publiken har vallfärdat till Knutby BP; gamla och unga, killar och tjejer, det är en fest för hela familjen. Läktaren har inte räckt till.

Ikväll blir det final och vi får se om det blir Som United eller Stockholm Stars som får ta hem prispokalen.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Bilder: Said Ali
Stockholm Stars
Som United FF.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Tre personer skjutna i Tensta

På tisdagskvällen blev tre personer skjutna i Tensta. En är död, en är svårt skadad och en har lindrigare skador, enligt uppgifter i media.

Som Uniteds stjärna byter klubb

Året inleddes med en stor nyhet. Som Uniteds stjärna och målmaskin lämnar klubben och spelar kommande säsong i fotbollens division 3. – Det var ett tufft beslut att ta, men Nacka Iliria visade verkligen att de var intresserade av mig och ville ha med mig i sin satsning, säger Yonis Egag.

Snart är nattfotbollen igång igen

AIF Kista öppnade upp hallarna för nattfotbollen i helgen för att förebygga eventuella oroligheter i området i samband med hot om koranbränning.   – Vi ansåg att det var en bra möjlighet att locka ungdomarna till nattfotbollen som handlar om gemenskap och hälsa, säger AIF Kistas lagkapten Ducale.  

Informationskampanj om corona på flera språk i Järva

Region Stockholms informationskampanj Stanna hemma om du är sjuk vill nå så många som möjligt med viktig information för att minska smittspridningen av coronavirus, skydda äldre och alla andra riskgrupper.