Farida Al-Abani
Farida Al-Abani

Farida Al-Abani från Feministiskt initiativ var först ut av alla partiledare under Järvaveckan.
 – Det här är mitt första partiledartal inför en större grupp och det känns fantastiskt att vara just här.

Efter konserter med lokala artister var det Feministisk initiativs ordförande Farida Al-Abanis tur att ta plats på stora scenen. Hon började med att tala om den förra mandatperioden i Stockholms stad, då Fi ingick i den politiska majoriteten.

 – Vi ville se en stad där alla behandlas lika och där ingen behöver vara rädd för våld. En stad där unga killar väljer jobb och studier före våld och vapen. Vi drevs av en vilja att förändra.

Jag tycker att Järva förtjänar bättre

 – Nu är det ett nytt styre i den här staden. Jag tycker att Järva  förtjänar bättre.

Farida Al-Abani konstaterade att Fi vill vara med och styra igen.
 – Det är vi som säger nej till dem som vill förbjuda prideflaggan. Vi vill att vår kommun ska vara en fristad för papperslösa. Vi vill förstärka demokratin och inte prata om att försvara nazisters rätt att demonstrera.

Farida Al-Abani betonade vikten av förebyggande åtgärder. Satsningar istället för sänkta skatter.

 – Det är så feministisk politik ser ut. Vi vill ha ett ökat stöd för våra barn och våra äldre. Vi vill se fler socionomer och fler fritidsgårdar. 

Hon beklagade att organisation Förorten Mot Våld inte är med

Hon beklagade att organisation Förorten Mot Våld inte är med på årets Järvavecka.

 – Vi utropar en nationell kris. Resurser måste omfördelas och vi vet att de finns. Det handlar om överlevnad, alla människor har rätt till överlevnad. Vi vill ha social och ekonomisk trygghet för alla. Det är inte för mycket begärt.

Elsa Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Mer biltrafik på Järvafältet när E18 breddas

Mellan Hjulsta och Akalla pågår bygget av motorvägen Förbifart Stockholm för fullt. Men redan nu, nio år innan vägen ska vara klar, konstaterar Trafikverket att trafikmängderna blir för stora. Därför planeras nu för ännu större trafikplatser och motorvägar. Fram till 1 april kan du lämna synpunkter till Trafikverket.

När Sara tog på sig slöja fick hon inte arbeta på vaktbolaget

När Sara valde att börja bära slöja fick hon inte längre arbeta som trygghetsvärd i tunnelbanan. En arbetsmiljöfråga, hävdar vaktbolaget Rapid där hon är anställd. – Det är löjligt. De låtsas att de bryr sig om mig, men de diskriminerar mig, säger Sara.

Ny stadsdelsdirektör i Rinkeby-Kista föreslagen

Till ny stadsdelsdirektör i Rinkeby-Kista föreslås Susanne Leinsköld. Den nuvarande stadsdelsdirektören Ulla Thorslund går i pension och Susanne Leinsköld väntas tillträda den 13 maj.

Protest mot bygget av begravningsplats på Järva discgolfpark

Idag höll kampgruppen Rör Inte Järva! en manifestation på Järva Discgolfpark. Man samlades för att protestera mot nedmonteringen av Järva DiscGolfPark på Järvafältet som påbörjades i december 2020 till förmån av den nya begravningsplatsen som istället ska byggas på platsen.