Farida Al-Abani
Farida Al-Abani

Farida Al-Abani från Feministiskt initiativ var först ut av alla partiledare under Järvaveckan.
 – Det här är mitt första partiledartal inför en större grupp och det känns fantastiskt att vara just här.

Efter konserter med lokala artister var det Feministisk initiativs ordförande Farida Al-Abanis tur att ta plats på stora scenen. Hon började med att tala om den förra mandatperioden i Stockholms stad, då Fi ingick i den politiska majoriteten.

 – Vi ville se en stad där alla behandlas lika och där ingen behöver vara rädd för våld. En stad där unga killar väljer jobb och studier före våld och vapen. Vi drevs av en vilja att förändra.

Jag tycker att Järva förtjänar bättre

 – Nu är det ett nytt styre i den här staden. Jag tycker att Järva  förtjänar bättre.

Farida Al-Abani konstaterade att Fi vill vara med och styra igen.
 – Det är vi som säger nej till dem som vill förbjuda prideflaggan. Vi vill att vår kommun ska vara en fristad för papperslösa. Vi vill förstärka demokratin och inte prata om att försvara nazisters rätt att demonstrera.

Farida Al-Abani betonade vikten av förebyggande åtgärder. Satsningar istället för sänkta skatter.

 – Det är så feministisk politik ser ut. Vi vill ha ett ökat stöd för våra barn och våra äldre. Vi vill se fler socionomer och fler fritidsgårdar. 

Hon beklagade att organisation Förorten Mot Våld inte är med

Hon beklagade att organisation Förorten Mot Våld inte är med på årets Järvavecka.

 – Vi utropar en nationell kris. Resurser måste omfördelas och vi vet att de finns. Det handlar om överlevnad, alla människor har rätt till överlevnad. Vi vill ha social och ekonomisk trygghet för alla. Det är inte för mycket begärt.

Elsa Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Julfrid hemma hos Inga i Husby

Hemma på Nordkapsgatan i Husby lyser adventsstaken i Inga Harnesks fönster. Traditionsenligt…

Rinkeby avspärrat efter skottlossning

Klockan 16.43 fick polisen larm om misstänkt skottlossning i Rinkeby. Flera polisbilar, ambulanser och en polishelikopter skickades till platsen och ett stort område spärrades av. 

Fira eid tillsammans på nätet

Fira Digital Eid 2020 som livesänds på Facebook den 24 maj. – I år kan vi inte anordna våra Eid-festivaler som vi brukar, därför försökte vi hitta ett sätt att skapa samma typ av gemenskap och firande, säger Fatema Vanat, verksamhetsutvecklare på Ibn Rushd Studieförbund.

”Biblioteket förlorar nästan hälften av sin lokalyta”

På nästa möte i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd fattas första beslutet om att flytta biblioteket i Tensta till Livstyckets gamla lokaler. – Vi kommer omöjligt kunna erbjuda den service vi har idag, säger Marianella Monzon, Tenstabo och bibliotekarie på Tensta bibliotek.