Sex personer misstänkta för dödsskjutningen i Hjulsta har idag häktats vid Solna tingsrätt.

Det var under natten till måndag som en man i 20-årsåldern dog och en annan skadades allvarligt.

Två av personerna är häktade på sannolika skäl för inblandning i ett mord och grovt vapenbrott. Den ena av dem är också häktad på sannolika skäl för mord, mordförsök och grovt vapenbrott. Den andre är häktad på skälig misstanke för mord, mordförsök och grovt vapenbrott.

Därutöver är fyra personer häktade på skälig misstanke för mord, mordförsök och grovt vapenbrott. Senast den 9 september måste åklagaren besluta om de ska vara fortsatt häktade, för det fall misstankegraden har förstärkts, skriver åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Totalt åtta personer har suttit frihetsberövade tidigare i veckan, men två personer släpptes alltså på fri fot.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

K27 gästas av Jireel och Ricky Rich i ”Dybala remix”

För två månader sedan släppte K27 sin låt Dybala och till remixen gästar ingen mindre än Jireel och Ricky Rich. Tillsammans har de tagit låten till en annan nivå med sina melodiska sångröster och fängslande texter.

En person skjuten i Tensta

Just nu pågår en stor polisinsats i Tensta efter larm om skottlossning. En person har skadats. 

Provtagnings-bussarna tillbaka i Järva

Nu är det återigen möjligt att testa sig för covid-19 i regionens provtagningsbussar som finns på plats i Tensta, Rinkeby och Husby under fyra månader framöver.

Sista dagen att mejla frågor till nämndmötet i Rinkeby-Kista

Rinkeby-Kistas stadsdelsnämnd har sammanträde på torsdag den 23 september. Fortfarande sker mötet utan att allmänheten kan närvara, men mötet webbsänds och du kan skicka in dina frågor – senast idag.