Sex personer misstänkta för dödsskjutningen i Hjulsta har idag häktats vid Solna tingsrätt.

Det var under natten till måndag som en man i 20-årsåldern dog och en annan skadades allvarligt.

Två av personerna är häktade på sannolika skäl för inblandning i ett mord och grovt vapenbrott. Den ena av dem är också häktad på sannolika skäl för mord, mordförsök och grovt vapenbrott. Den andre är häktad på skälig misstanke för mord, mordförsök och grovt vapenbrott.

Därutöver är fyra personer häktade på skälig misstanke för mord, mordförsök och grovt vapenbrott. Senast den 9 september måste åklagaren besluta om de ska vara fortsatt häktade, för det fall misstankegraden har förstärkts, skriver åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Totalt åtta personer har suttit frihetsberövade tidigare i veckan, men två personer släpptes alltså på fri fot.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

S-regeringen satsar mer pengar till studier

Efter påtryckningar från socialdemokraterna i Järva satsar regeringen cirka 7 000 årsstudieplatser. Denna satsning är på utbildningar som kombinerar yrkeskurser med sfi-kurser på komvux, vilket ska ge människor bättre förutsättningar att korta ner etableringstiden. Detta kallas för kombinationsutbildning. 

Reportage om Nyhetsbyrån Järva på SVT

Se reportaget om Nyhetsbyrån Järva på SVT:s Rapport.

Möte i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd ikväll

Ikväll klockan 18.00 samlas stadsdelsnämnden i Spånga-Tensta till möte. Sammanträdet sker bakom lyckta dörrar, antagligen för sista gången i år, men direktsänds digitalt.

Se EM-finalen i fotboll på Husby gård ikväll

Klockan 21.00 är det dags! Då börjar finalen i fotbolls-EM och matchen  visas på storbildsskärm på Husby gård.  Vilket lag, England eller Italien, tror du blir Europamästare 2021? Quaison Foundation, som även visade svenska landslagets matcher, står bakom arrangemanget.