Sex personer misstänkta för dödsskjutningen i Hjulsta har idag häktats vid Solna tingsrätt.

Det var under natten till måndag som en man i 20-årsåldern dog och en annan skadades allvarligt.

Två av personerna är häktade på sannolika skäl för inblandning i ett mord och grovt vapenbrott. Den ena av dem är också häktad på sannolika skäl för mord, mordförsök och grovt vapenbrott. Den andre är häktad på skälig misstanke för mord, mordförsök och grovt vapenbrott.

Därutöver är fyra personer häktade på skälig misstanke för mord, mordförsök och grovt vapenbrott. Senast den 9 september måste åklagaren besluta om de ska vara fortsatt häktade, för det fall misstankegraden har förstärkts, skriver åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Totalt åtta personer har suttit frihetsberövade tidigare i veckan, men två personer släpptes alltså på fri fot.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Provtagnings-bussarna tillbaka i Järva

Nu är det återigen möjligt att testa sig för covid-19 i regionens provtagningsbussar som finns på plats i Tensta, Rinkeby och Husby under fyra månader framöver.

Stadsdelsnämnden i Rinkeby-Kista har möte imorgon

Imorgon är det ett sammanträde i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd. På dagordningen finns bland annat ett förslag om en hundrastgård i Rinkeby och en motion om att införa frukost i skolan. Mötet äger rum på Förvaltningshuset i Kista och på grund av den rådande pandemin hålls mötet bakom stängda dörrar.

Sista dagen att mejla frågor till nämndmötet i Rinkeby-Kista

Rinkeby-Kistas stadsdelsnämnd har sammanträde på torsdag den 23 september. Fortfarande sker mötet utan att allmänheten kan närvara, men mötet webbsänds och du kan skicka in dina frågor – senast idag.

Reportage om Nyhetsbyrån Järva på SVT

Se reportaget om Nyhetsbyrån Järva på SVT:s Rapport.