17-åringen dömd för mordet på pizzerian.

Svea hovrätt har fastställt domen mot den 17-årige pojke, som dömdes för att ha skjutit en 25-årig man till döds inne på pizzerian i Rinkeby centrum förra året. 17-åringen döms till tre års sluten ungdomsvård mot sitt nekande, skriver Dagens Nyheter.

Mordet skedde den 8 januari 2018. Den då 16-årige pojken avlossade flera skott och 25-åringen avled på platsen.

Tingsrätten dömde 17-åringen för mord, grovt vapenbrott och narkotikabrott. Domen överklagades av 17-åringens försvarsadvokat, som anser att hans klient är oskyldig.

Men Svea hovrätt dömer, precis som tingsrätten, 17-åringen för mord. Däremot frias han från det grova vapenbrott som han dömdes för i tingsrätten, men det påverkar inte straffvärdet.

Bevisen i fallet var omfattande. Bland annat fanns DNA från 17-åringen på två patroner, som fanns i pistolen som användes vid mordet. Ett annat viktigt bevis var bilderna från övervakningskamerorna.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Hembla struntar fullständigt i oss”

I lägenheten hemma hos Nagat Bakhit är golven uppbrutna i kök och hall. Fukt och mögel är orsaken. – Så här har vi haft det sedan den 21 september. Hembla struntar fullständigt i oss.

Här är Nyhetsbyrån Järvas unga reportrar i sommar!

Under tre veckor i sommar kommer fyra unga reportrar arbeta hos Nyhetsbyrån Järva. Här är de – Lutfiniso Yakubova, Ayoub Baraghen, Najma Bilan Abdi Dahir och Sharmarke Said Siyad.

Lärare och personal på Hjulsta Grundskola har fått nog

Lärare och övrig personal på Hjulsta grundskola saknar förtroende för skolans rektor och krävde redan i våras att hon omedelbart entledigas från sitt uppdrag. – Problemen kvarstår, vi är mycket trötta, säger en lärare som arbetar på skolan.

Explosion i Kista på söndagkvällen

En stor smäll hördes i Järva på söndagkvällen. En explosion har skett i ett bostadsområde mellan Kista och Husby. Ingen har rapporterats vara skadad.