När Kahin Ahmed kom hem på söndagskvällen tog han trapporna upp från tunnelbanan. Klockan var runt elva och det var mörkt. Väldigt mörkt.
– Poliser, väktare och kameror har de råd med, men inte gatubelysning!

Kahin Ahmed hade varit på möte och det hade slutat sent. Han tog tunnelbanan hem till Rinkeby, gick ut genom spärrarna och fortsatte trappan upp till Norra Rinkebygången.
– Där var det var alldeles mörkt och det kändes otryggt. Gatubelysningen fungerade inte.

Det var alldeles mörkt och det kändes otryggt

Kahin Ahmed är trött på allt prat om trygghetssatsningar.
– De satsar miljoner på poliser, ordningsvakter och kameror, vi är den mest bevakade stadsdelen i hela Sverige. Men de kan inte ordna så att lysena fungerar.

En annan rinkebybo, Dine Malmsten, har haft liknande upplevelser. Bor vi på landet, undrar hon när hon träffar en granne som lyser upp sin gångväg med mobilen. På sin Facebook har hon skrivit:
”Nedsläckt Rinkeby, min väg hem, eller ut, när vi kommer ut till den belysta gångstigen kan vi se det stängda ’Ungdomens hus’, den mörklagda fotbollsplanen. Moderat politik.”

Och så går hon en promenad i mörkret och filmar hur det ser ut. 

Kerstin Gustafsson Figueroa

Den som vänder sig till staden med frågor eller klagomål som rör utemiljön hänvisas obönhörligen till appen Tyck till.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Järvaveckan har dragit igång

Redan första dagen märktes skillnad. Inte bara vädret var bättre, utan hela…

Oavgjort i hemmapremiären för Qaran

Qaran spelade under onsdagskvällen årets första hemmamatch på Knutby BP.  Tureberg var dagens motståndare, på förhand en tuff uppgift för båda lagen som satsar på uppflyttning till Division 5 nästa säsong.   

”Reactor blev en länk till mycket och många i samhället”

Winta Tesfamariam började gå till Reactor när hon skulle fylla 16. – Jag var väldigt intresserad av musik och dans och på Reactor fanns både  en studio och en danslokal.

Nu stänger Erikshjälpen i Spånga sin second hand-butik

I slutet av september stänger Erikshjälpen i Spånga för gott. Nästa 70 personer, som på olika sätt varit sysselsatta där, blir utan arbete. – Det är en stor förlust för området, säger Dine Malmsten, en av alla de Järvabor som brukar handla där.