Bektur, Murad och Farida kommer att arbeta på NBV i Rinkeby.

Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet, NBV, har öppnat en lokal i Rinkeby.
– Nu finns en ny lokal för föreningarna i Rinkeby, säger Farida al-Abani, som numera jobbar heltid på Osbyringen 22.

Lokalen som ligger en trappa ned är gratis för föreningar att låna.
 – Det är svårt att hitta en plats att träffas på, men nu kan vi öka utbudet. Den ligger lite utanför centrum, men det har också sina fördelar.

Farida al-Abani har precis börjat arbeta för NBV, tidigare arbetade hon heltid för Feministiskt Initiativ. Hon är en av FI:s två partiledare.
 – Men partiledarskapet är bara arvoderat under under val, och jag tycker studieförbund och partiledarskap hänger ihop.

Bektur Johansson är en av hennes kolleger, han har arbetat i tre år på NBV. 
 – Vi har letat länge efter en lokal i Järva, säger han. Vi har flera medlemsföreningar här och vi ville hit ut. Här händer det mycket i föreningslivet.

Farida al-Abani håller med:
– Ja, jag ser mig själv som en föreningsstödjare här i Järva. Vi fokuserar på demokratiarbete och på nykterhet, något som är självklart för många här.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Fakta: Nykterhetsrörelsens Bildningsverksamhet, NBV är ett partipolitiskt och religiöst obundet studieförbund och har en historia som sträcker sig tillbaka till 1895.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Skottlossning i Rinkeby igår kväll

Två män i en personbil blev beskjutna på en parkering i Rinkeby på söndagskvällen. Ingen av dem som satt i bilen har skadats, uppger polisen på sin hemsida.

Här sjönk smittan med 69 procent – tecken på vaccinets effekt

I Sverige har man nu kunnat se de första tecknen på att vaccinet mot covid-19 börjar ge effekt, enligt Dagens Nyheters analys av statistiken. På en vecka mer än halverades smittofallen på äldreboenden, de sjönk med 69 procent, vilket är en betydligt snabbare minskning än i övriga samhället.

Nu har breven med ”erbjudandet” kommit till hyresgästerna

Runt om i Stockholms förorter får 12 644 hushåll nu i dagarna…

Bygget av begravningsplatsen på Järvafältet dröjer

Planeringen av Järva begravningsplats har kantats av förseningar och skenande kostnader. 2010 trodde Kyrkogårdsförvaltningen att begravningsplatsen skulle vara klar 2014 och kosta cirka 120 miljoner. År 2019 har bygget ännu inte börjat, och bara etapp 1 beräknas nu kosta 330 miljoner, skriver nätverket Låt Parken Leva i ett pressmeddelande.