På påskafton var det fest i Rinkeby centrum. I det vackra vädret kunde barnen hoppa i hoppborgen eller få sina ansikten målade. Många barnfamiljer var där och hade trevligt tillsammans.

Rinkeby är en plats där människor från hela världen bor. Alla firar inte påsk, men festen i centrum var lika rolig för alla.

 – Jag är här varje år på påskafton, sade en mamma som var där tillsammans med sin lille son. Jag tycker det är roligt att träffa människor från andra länder. Jag lär mig om andras traditioner och min son lär sig geografi samtidigt.

Vi var överens om att det går utmärkt att fira påsk tillsammans oavsett vilken religion man har.  

 – Bäst var hoppborgen, sade Saafi, 7 år.

Fatima Mohamed
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Fotboll + tech = Tensta United

Tensta Uniteds sommarjobbare har inte bara organiserat fotboll och basket för barn under sommarlovet. De har också byggt ett kylskåp.

Husbys nya muralmålning är färdig

Den nya muralmålning i Husby centrum invigdes på onsdagen. Den illustrerar en liten flicka som läser en bok med texten ALLA SKA ÄTA.

Här sitter kameror i Rinkeby

Det finns totalt 16 kameror, på nio ställen, runt Rinkeby centrum, som staden hoppas ska öka tryggheten. Skårbygränd, Norra och Södra Rinkebygången, Rinkeby torg, Rinkebyplan och Norra Stadsparksgången är övervakade.

Hjulsta grundskolas rektor slutar

Den hårt kritiserade rektorn för Hjulsta grundskola, Helene Hodges, slutar. Det blev klart på torsdagseftermiddagen.