När Spånga-Tensta annonserar efter en ny biträdande stadsdelsdirektör framgår att omorganisationen inom förvaltningen fortsätter. Tjänsten som biträdande stadsdelsdirektör är nyinrättad och innebär att fyra avdelningar blir en enda.

När stadsdelsdirektören Fredrik Jurdell tillträdde i början av december inleddes en omorganisation inom förvaltningen. Först försvann hela avdelningen Stadsdelsutveckling, och sedan även dess senaste chef. I en intervju sade Fredrik Jurdell att ”det finns luft i överbyggnaden”, som måste effektiviseras. Och effektiviseringen pågår fortfarande.

Fyra avdelningar blir en enda

Spånga-Tensta har hittills bestått av tre verksamhetsavdelningar och fyra stödavdelningar; ekonomi, HR, kvalitet och analys och kansli. De fyra stödavdelningarna kommer nu att bli en administrativ avdelning och ska ledas av den biträdande stadsdelsdirektören.

I praktiken betyder det att minst tre avdelningschefer istället blir enhetschefer, sannolikt med avsevärt lägre lön. Men Fredrik Jurdell förnekar att det handlar om besparingar.

 – Det här handlar inte om ekonomi över huvud taget, säger han. Utan vi för ihop all administration i en organisation. Jag tror att det blir mer effektivt och tydligt för alla.

Är det fler stora förändringar i organisationen på gång?
 – Nej, inga stora grejer som ska föreslås i närtid.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Flera möten i Järva ställs in på grund av Coronaviruset

Flera planerade event i Järva ställs in. Föreningsdagen i Tensta centrum blir inte av, Öppet Hus i Kista folkhögskola inte heller och fredagsbönen i Kista är inställd imorgon.

Husbyrådets arbete går in i en ny fas – vill engagera flera

Husbyrådet vill bli husbybornas parlament, ett forum för att kunna påverka området de bor i. – Vi vill hitta nya vägar till inflytande och delaktighet. De vägar som finns idag räcker inte till, säger Atusa Rezai från Folkets Husby.

Personligt rekord för Johanna på 5000 meter

Efter tre kilometer av Löparnas Vänner 5000 meter hade Rinkeby Runs Johanna Granhällen en av Sveriges 25 bästa tider i år i flickor 19 år. Då höjde hon farten och sprang den sista kilometern på 3,58. 

Judiska Församlingen fördömer Koranbränningar

– Vi vill ta detta tillfälle i akt att uttrycka vårt stöd och vår solidaritet med Stockholms muslimska befolkning. Judiska Församlingen i Stockholm uttalar sig om Koranbränningarna som planeras äga rum i olika Stockholmsförorter under helgen.