Unga aktivister var på plats på Järvaveckan för att sprida budskap till politiker.

Järvaveckan lockar besökare i alla åldrar. Keri Jafferali Mårell 10 år, Moa Jonsson 10 år och Alva Jonsson 12 år var på plats på Spånga IP under den första dagen av politikerveckan i Järva. De var där och bar omkring på skyltar för att sprida sitt budskap till bland annat politiker.

Vad har ni fått för reaktioner?

– En kille buade åt oss. Alla får tycka vad de vill, men vi är oroliga för framtiden. Det är för mycket plast i haven och det vill jag förändra på, säger Alva Jonsson.

Vem eller vad inspireras ni av när det kommer till er aktivism?

– Jag inspireras av Greta Thunberg. Hon är jätteduktig och stark, hon säger det hon tycker, säger Moa Jonsson. 

På en av era skyltar står det ”Alla är lika mycket värda”. Vad betyder det för er?

– Alla tjejer får ju inte gå i skolan i vissa länder och vissa tycker att svarta är mindre värda än vita. Det är fel, säger Keri Jafferali Mårell.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Petros smittades av corona men blev frisk igen

Petros Stefanidis, tenstabo sedan 44 år, smittades  av coronavirus i början av mars. Men nu är han frisk och tillbaka i Tensta igen.

Checkpoint – en podd om svartas perspektiv

Kommunikatörerna Anbara Hussein, Brandon Sekitto och Nicole Kavander har arbetat inom kommunikationsbranschen i många år. I december lanserade de podden Checkpoint där syftet är att låta röster som vanligtvis osynliggörs få höras och att ge plats för normkritiska samtal genom svartas perspektiv. De vill utbilda, nyansera retoriken och ändra bilden som målas upp om svarta i dagens samhälle.

Juristen Nadia Sultana erbjuder gratis rådgivning för Järvabor

De flesta i orten har inte möjlighet att vända sig till en advokatbyrå för kvalificerad juridisk rådgivning, konstaterar Nadia Sultana. – Jag vet att det är många här som inte har möjlighet att gå någonstans där det kostar pengar och situationen är svårare nu i coronatider. 

Rinkeby Folkets Hus nya mural är snart färdig

Ännu en muralmålning är under konstruktion i Järva. Den här gången är det Rinkeby Folkets Hus som smyckas med konstformen.