Unga aktivister var på plats på Järvaveckan för att sprida budskap till politiker.

Järvaveckan lockar besökare i alla åldrar. Keri Jafferali Mårell 10 år, Moa Jonsson 10 år och Alva Jonsson 12 år var på plats på Spånga IP under den första dagen av politikerveckan i Järva. De var där och bar omkring på skyltar för att sprida sitt budskap till bland annat politiker.

Vad har ni fått för reaktioner?

– En kille buade åt oss. Alla får tycka vad de vill, men vi är oroliga för framtiden. Det är för mycket plast i haven och det vill jag förändra på, säger Alva Jonsson.

Vem eller vad inspireras ni av när det kommer till er aktivism?

– Jag inspireras av Greta Thunberg. Hon är jätteduktig och stark, hon säger det hon tycker, säger Moa Jonsson. 

På en av era skyltar står det ”Alla är lika mycket värda”. Vad betyder det för er?

– Alla tjejer får ju inte gå i skolan i vissa länder och vissa tycker att svarta är mindre värda än vita. Det är fel, säger Keri Jafferali Mårell.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Ramadan är årets bästa månad”

Mångsysslaren Ellika Selfjord från Kista ser fram emot ramadan, den muslimska fastemånaden, som börjar nästa vecka. Till vardags arbetar hon som veterinär och driver en webbshop som riktar sig till muslimska familjer.  – Ramadan är årets bästa månad, men också mycket att tänka på, säger hon.

Anders Österberg (S) vill ser fler kulturinstitutioner i Järva

Anders Österberg, riksdagsledamot (S) vill se Historiska muséet, Kungliga Operan, dansakademin och motsvarande statligt finansierade kulturinstitutioner bygga filialer i Järva och andra områden där det råder underskott på professionell kulturell verksamhet.

Polisen flyttar in i byn med kameror och hästar

Nu har polisen flyttat in i Rinkeby. Tio personer från området har anställts och ytterligare 50 tjänster ska tillsättas. – Jag kan förstå att man kan lockas hit om man är driven och vill jobba mycket repressivt, sade Therese Rosengren som är chef över lokalpolisområde Rinkeby.

Foodora-chauffören: ”De spelar inte rättvist”

När Mohamed från Tensta började köra åt Foodora blev det en dyr historia för honom. Han fick hem en faktura på drygt tjugo tusen kronor. – Man kan säga att jag betalade för att jobba på Foodora, säger han.