Unga aktivister var på plats på Järvaveckan för att sprida budskap till politiker.

Järvaveckan lockar besökare i alla åldrar. Keri Jafferali Mårell 10 år, Moa Jonsson 10 år och Alva Jonsson 12 år var på plats på Spånga IP under den första dagen av politikerveckan i Järva. De var där och bar omkring på skyltar för att sprida sitt budskap till bland annat politiker.

Vad har ni fått för reaktioner?

– En kille buade åt oss. Alla får tycka vad de vill, men vi är oroliga för framtiden. Det är för mycket plast i haven och det vill jag förändra på, säger Alva Jonsson.

Vem eller vad inspireras ni av när det kommer till er aktivism?

– Jag inspireras av Greta Thunberg. Hon är jätteduktig och stark, hon säger det hon tycker, säger Moa Jonsson. 

På en av era skyltar står det ”Alla är lika mycket värda”. Vad betyder det för er?

– Alla tjejer får ju inte gå i skolan i vissa länder och vissa tycker att svarta är mindre värda än vita. Det är fel, säger Keri Jafferali Mårell.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

En fitnesscoach och hans turbulenta resa genom livet

Fredrik Johansson med Instagramkontot Masterzfit är en fitnesscoach med många följare i Järva.  – Alla frågar hur jag orkar när jag har fyra barn och två arbeten, men det har jag träningen att tacka för. Träningen har blivit en nyttig drog som hjälper mig i min vardag.

Före detta elever om Hjulsta Grundskola

– Att våra småsyskon inte känner någon skollust alls och att 80 procent av skolpersonalen gått emot skolledning säger mycket, säger Kafia Nur. Före detta elever från Hjulsta Grundskola är ännu en röst som genom en namninsamling gör uppror mot skolans ledning.

Ricardo Poblete vill ge unga hopp genom konsten

Ricardo Poblete är konstnär och bor i Rinkeby. Tillsammans med några vänner skapar han konst i en lokal vid Tensta Kyrka. Han berättar om uppväxten i Chile och om vilken potential som finns bland unga som hamnat snett. 

Mårten reste iväg till Somaliland

En dryg månad var Mårten Westberg i Somaliland. Han använde tiden till löpning, såklart, men hade även andra planer.  – Jag har haft en idé om att avsalta havsvatten i flera år.