I fjol slog Akropol Uppsala två gånger, men söndagens match var ren utklassning från första stund. 

Uppsala var snabbare, hetare och hade säkrare passningsspel och skytte. Det var inte ens match. Frågan var snarare om Uppsala skulle få dubbelt så många poäng som Akropol. 31-60 efter två perioder var en käftsmäll. 

Mot slutet av matchen lyckades Akropols Dragan Diamonovich ta sig loss ur Uppsalas täta bevakning och leda en upphämtning, men då var det bara frågan om att hyfsa siffrorna så att inte utklassningen blev alltför uppenbar. 73-102 är pinsamt nog, men innebär ändå en upphämtning. 

Bakgrund till förändringen finns på båda sidorna. Akropol har haft en period med lite lägre kvalitet på träningarna. Uppsala har lagt ner sitt lag i allsvenskan så det var Uppsalas förstalag som spelade i Ungdomens Hus.  Det var alltså ett delvis annat lag än det lag som Akropol slog i fjol. 

 
Mårten Westberg, Akropol BBK
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Tenstasegern som blev viral

Värsta frisparken! I slutminuterna såg Khadar Gustavo till att BK Bussenhus besegrade Åkeshov IoFK med en perfekt placerad boll i krysset. Frisparken uppmärksammades av Fotbollskanalen och har visats tusentals gånger.

Abdulhakim Hussein vann det avslutande 10000-metersloppet

I hettan dominerade Abdulhakim Hussein Spånga IP hela veckan. Han vann både 800 m, 1500 m, 5000 m och 10 000 m.

Avbytarbänken # 83 Inställt

Real Madrid vinner La Liga 19/20. Zidane en av de stora någonsin?…

Träning för de mest inbitna

Får man tävla i löpning? Nej, det får man inte. Så till det 39:de Tensta Rinkeby Grass Run bjöd vi inte in några utomstående. Det var en träning över 5 km enbart för de mest inbitna.