I fjol slog Akropol Uppsala två gånger, men söndagens match var ren utklassning från första stund. 

Uppsala var snabbare, hetare och hade säkrare passningsspel och skytte. Det var inte ens match. Frågan var snarare om Uppsala skulle få dubbelt så många poäng som Akropol. 31-60 efter två perioder var en käftsmäll. 

Mot slutet av matchen lyckades Akropols Dragan Diamonovich ta sig loss ur Uppsalas täta bevakning och leda en upphämtning, men då var det bara frågan om att hyfsa siffrorna så att inte utklassningen blev alltför uppenbar. 73-102 är pinsamt nog, men innebär ändå en upphämtning. 

Bakgrund till förändringen finns på båda sidorna. Akropol har haft en period med lite lägre kvalitet på träningarna. Uppsala har lagt ner sitt lag i allsvenskan så det var Uppsalas förstalag som spelade i Ungdomens Hus.  Det var alltså ett delvis annat lag än det lag som Akropol slog i fjol. 

 
Mårten Westberg, Akropol BBK
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Avbytarbänken # 113 – Missed me?

Här är Avbytarbänken igen. Den här gången snackar Mustafa och Dini om Karim Benzema som är tillbaka i landslaget och om Zlatan Ibrahimovic som är utanför landslaget. Och så är det en omgång kvar i den europeiska klubblagsfotbollen. 

Avbytarbänken #105 Arvtagarna

Avbytarbänken säger grattis på födelsedagen till Adriano Leite Ribeiro. De undrar om Kylian Mbappé & Erling Braut Haaland är arvtagarna till den nya fotbollen? De snackar om Messi kommer att lämna på riktigt, om Pirlos brist på engagemang, om Leipzigs tavlor, om Chris Smallings röst och om İlkay Gündoğan & Lamix.

Prova på allt från dans till boxning i Tenstahallen

Den här veckan är sista sommarlovsveckan med aktiviteter för barn och ungdomar i Tenstahallen. Här kan man prova på allt möjligt, till exempel dans, pingis, boxning och basket. – Vi har haft grupper från både förskolor och fritidshem, men även barn som kommer hit utan någon grupp, säger George Ibrahim, som sommarjobbar hos basketklubben VGB.

Janis och Jonis segrare i Sveriges största millopp på bana

Långlöparnas kväll på Stadion är Sveriges största millopp på bana. På tisdagskvällen sprang 125 löpare 10 000 m i fem heat. Alla fyra löpare från Rinkeby Run satte personliga rekord och Janis Constantin och Jonis Serry vann varsitt heat.