Rinkeby torg

I ett samarbete med Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning visar Alexander Assal upp sin vackra motiv i Kungsträdgården. Där bland körsbärsträden finns skyltar med bilder från Rinkeby.
– För mig är det extra viktigt att visa upp ortens fina sida, säger han. 

Alexander Assal är fotograf och är uppväxt i Järva. Många av hans motiv är från naturen, men han fotograferar även byggnader, tunnelbanan och andra stadsmotiv. Han gillar även att redigera på datorn, göra fotomanipulationer där fantasin får avgöra. Han känner att förorten har fått en orättvis bild i media och i samhället i övrigt. Med sina bilder vill han göra något gott för sitt område.

– För mig har det varit kul att jobba på plats där jag känner mig hemma och skildra alla möten med människor. Området har rustats upp och man har verkligen satsat på att plantera blommor och fräschat upp lekparker överallt.

Jag är innerligt tacksam att få vara med och fira byns 50 år

För Alexander Assal har Rinkeby alltid varit en plats med värme och trygghet.

– Men det var först när jag såg hur vackert det verkligen var här under varje årstid som jag fick inspiration att börja fota runt omkring här. Det finns verkligen något för alla i denna stadsdel, vare sig man vill handla varor från alla världens hörn, äta en matbit i en av alla de orientaliska restauranger som finns eller bara njuta av värmen som utstrålar från alla människor på torget.

– Det är såklart svårt att fånga allt i ett fåtal bilder, även om en bild säger mer än tusen ord. Men jag är innerligt tacksam att få vara med och fira byns 50 år genom att bidra med det som jag gör bäst.

Bilderna visar vad Rinkeby och varför byn har en speciell plats i hans hjärta.
– Det finns alltid en anledning att besöka byn, säger Alexander Assal.

Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Fler sommarjobb än före pandemin i Stockholm

Hittills är 8 096 feriejobb klara för 2021 i Stockholm stad. Det är fler jobb än vad som kunde erbjudas 2019, året innan pandemin. Detta speglas även i Järva där fler ungdomar kommer att få fler jobb än förväntat.

Hyresförhandlingarna bröts efter orimliga höjningskrav

Hyresförhandlingarna mellan de kommunala bostadsbolagen och Hyresgästföreningen har brutits efter att värdarna krävt nästan tre procents hyreshöjning för 2021. – Vi vill egentligen ha noll procents höjning, folk har ingenting att lägga undan, säger Reijo Krogell från Hyresgästföreningen.

Stockholms stad säljer ut fastigheter för miljarder

Stockholms stad säljer ut servicehus, skolor, sporthallar och kommunala föreningslokaler. Vår gemensamma egendom. Sedan 2018 har staden sålt fastigheter för 1 248 733 000 kronor, alltså en och en kvarts miljard, enbart till Landia AB. Fristads servicehus var en av fastigheterna som såldes, och är nu en lönsam affär för privata företag.

Från och med 1 juli blir livet lite mer normalt

Det förbättrade smittoläget gör att från och med torsdag, den 1 juli, lättar restriktionerna på flera områden i samhället. Både kultur- och idrottsevenemang blir möjliga och restauranger får ha öppet som vanligt. Idag öppnar dessutom Region Stockholm för vaccinering för alla födda 1991 och tidigare.