Digitalt nämndmöte Spånga Tensta (montage)

Imorgon, torsdagen den 27 augusti, har stadsdelsnämnderna i Spånga-Tensta och Rinkeby-Kista sina sammanträden 18.00. Sammanträdena är inte öppna för allmänheten, men kan följas på nätet.

Spånga-Tensta har sänt sina sammanträden på webben tidigare, men i Rinkeby-Kista är det första gången.

Nya riktlinjer för förenings- och kulturbidrag

Båda nämnderna diskuterar Stockholms stads nya riktlinjer för förenings- och kulturbidrag och även uthyrning av lokaler. Demokrativillkoret konkretiseras.

I Spånga-Tensta har oppositionen, S, v och Fi, krävt en utvecklingsplan av området runt Tensta Träff, före detta Tensta gymnasium och simhallen. Förvaltningens svar går ut på att Skolfastigheter i Stockholm, SISAB, bestämmer.

Minnesmärke över dem som avlidit av Covid-19

I Rinkeby-Kista har det kommit in ett medborgarförslag om att ett minnesmärke bör upprättas över dem som avlidit av Covid-19.

Läs handlingarna inför nämndmötet i Rinkeby- Kista här.

Läs handlingarna inför nämndmötet i Spånga-Tensta här.

Följ livesändningen i Rinkeby-Kista här.

Följ livesändningen i Spånga-Tensta här.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Hiphopbussen på besök i Rinkeby

I måndags kom Hiphopbussen till Rinkeby Folkets Hus. En workshop anordnades där ungdomar tillsammans fick producera en låt – alltifrån att skapa beatet, skriva låttexten till en färdig produkt.

Skottlossning i Tensta, ingen skadad

Polisen uppgav på måndagskvällen att de fått larm från personer som hört skottlossning och uppfattat någon form av bråk i Tensta. Ingen skadad person har påträffats, däremot en tomhylsa och ett kulhål i en glasruta.

Benjamin Dousa (M) slutar i politiken

Ordföranden i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd, Benjamin Dousa, lämnar politiken. Han avgår som ordförande i Moderata ungdomsförbundet i höst och lämnar samtidigt alla sina politiska uppdrag.

Fullt hus hos För-orten i Kista

Under förra helgens storslagna event på Bridge i Kista galleria hade ett flertal stolar ställts ut och det blev fort fullsatt. Det bjöds på färsk hallondricka och godsaker. – Grundidén är att lyfta fram och stärka förebilder som vågar gå efter sina drömmar, sade Deqa Abukar från BLING.