Löpare på språng.

Tenstas stora löpartalang Bilal Cadimi dominerade svensk medeldistans för ungdomar. För tio år sedan försvann han på ett sätt som få idrottsmän försvinner på Östermalm. Bilal hade hamnat på gatan.

Efter fyra år på gatan kämpade sig Bilal tillbaka. Han blev en uppskattad tränare i Akalla Run och vann tiotusen kronor som överlägsen slutsegrare i Tensta Rinkeby Grass Run för tre år sedan. Bilal fick medalj i Stadshuset som tränare. Han var kär och oslagbar, tills flickvännen gjorde slut. Då försvann han igen. 

I mål var Bilal Cadimi en halvminut före Mikiel Ghirmai

När augustis lopp i Tensta Rinkeby Grass Run skulle starta var Bilal Cadimi plötsligt tillbaka. Klädd i svart, med långt svart hår uppsatt i ett mörkt pannband såg han mer ut som Apache-hövdingen Cochise än som den löpare som hade dominerat på 800m och 1500m för tio år sedan.

Den första kilometern höll Bilal och Mikiel Ghirmai från Rinkeby jämna steg, men sedan blev det en meters försprång som växte till två och tre. I mål var Bilal en halvminut före Mikiel.

Nu förbereder jag mig inför ett läsår på universitet. Tränar och läser.

Vad gjorde att du kom tillbaka, Bilal?
 – I somras mötte jag en ny tjej, Linnéa. Livet blev lättare. Nu orkade jag möta mina gamla vänner i Rinkeby Run igen. 

Hur har du hållit dig i form?
 – Jag går mycket. Går och mediterar. Det kan bli fyra mil en dag, och sex mil en annan.

Och då skriver du poesi också?
 – Ja, och Linnéa är musikalisk och kompletterade min poesi och mitt tänkande. Då blev det naturligt för mig att skriva mer poesi, med musik till. Så nu har jag min egen poesi i hörlurarna när jag mediterar, promenerar, eller tänker på tiden med henne och på min tid framåt.

Vad skriver du om?
 – Om hur min sinnesstämning har varit vid en given tid. Linnéa och jag planerade att gifta oss enligt religiösa seder. Därför blir det ofta religion varvat med reflektion om oss.

Och vad gör du nu?
 – Nu förbereder jag mig inför ett läsår på universitet. Jag fastar idag och imorgon. Tränar och läser. Och min poesi som normalt varit långa avsnitt ska i framtiden istället kortas ner när jag nu skriver de parallellt med studier. Att jag preciserar min tankegång.

Närmast bakom Bilal och Mikiel kom Jonathan Cederlund och Johanna Granhällen från Spånga. Johanna vann därmed sitt sjätte lopp för året. Dessutom leder hon Rinkeby Runs populära tjej-träning från Spånga IP klockan 18 på tisdagar.

Mårten Westberg
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Kista SC vill få igång handbollen i Järva

Stockholms Handbollförbund vill i samarbete med Kista SC vill få igång handbollen i Järva. Sedan oktober har det varit träningar och föreningen startades under våren 2020. Syftet är att samverka med skolor och fritidsverksamhet för att öka den fysiska aktiviteten och ge barnen en meningsfull sysselsättning.

Prova en ny sport i sommar!

Tänk dig att Orientering och Lotteri blev kära och fick barn. …och att det barnet blev en app som de döpte till Hittaut.

Bara sex är inte nog för Akropol

Ett Akropol med bara sex spelare mötte ett fullt lag från Luleå.  Luleå, förresten. De hade ett massivt publikstöd. Luleå bestod av spelare från basket-gymnasiet i Luleå. De flesta är från Stockholm. De är 16-19 år men spelar tillsammans 6 dagar i veckan. Fem dagar på gymnasiet plus matcher varje helg.

Avbytarbänken #091 Kungen av Milano

Ett Derby della Madonnina dominerar detta avsnitt efter en helg som denna, som sig bör. Förutom det snackar Avbytarbänken om Agüero och domarsituationen. Vad betyder van Dijks långtidsskada för Liverpool? Om Barcas och Reals förluster inför ett El Clásico som stundar. De avslutar avsnittet med att snacka upp Champions League lite lätt.