Hela laget i ring före matchen.

Igår kväll begav sig Som Uniteds A-lag till Nacka för match mot Järla IF FK i Division 4. Matchen slutade 3-3 efter att Som United hämtat upp först ett 0-1 underläge i första halvlek och sedan ett 1-3 underläge i andra halvlek.

Matchen på bortaplan började i ett högt tempo där båda lagen satte full fart. Dock skapades det minimalt med målchanser från bådas sida. Som United skapade två målchanser; ett friläge som gick över, samt en frispark som träffade ribban. Förutom det var det lite tamt offensivt.

I det defensiva arbetet såg det dock stabilt ut tills Järla fick en slumpboll och de fick lite orättvist göra 1-0. Spelet var jämt, men detta var Järlas enda riktiga målchans i första halvlek.

Förutom en chansfattig första halvlek var det ett högt tempo där det slarvades från båda håll i passningsspelet. I halvtid stod det 1-0.

I andra halvlek tog Som United över taktpinnen helt och gjorde också 1-1 direkt. Målet gjordes av Yahye Sharif, ett snyggt mål framspelat av lagkapten Abdiqafar Isse.

Efter detta dominerade Som United matchbilden, men fick i ett olyckligt ögonblick en straff emot sig. Den alldeles utmärkta domaren för dagen gjorde sitt första och enda misstag. Straffen sattes säkert och 2-1 till Järla var ett faktum. Nu blev dominansen än större från Som United och det enda Järla kunde göra var att sparka undan och kontra. Detta lyckades man med en gång och då blev det också 3-1.

Yonis visar sig bli poängräddare denna kväll

Trots 3-1 så gav inte Som Unied upp. Reduceringen kom genom att Abdiqafar Isse ännu en gång spelade fram Yonis Egag, som kunde göra 3-2. Egag kom in i matchen i andra halvlek. Yonis som precis har kommit tillbaka till klubben visar sig bli poängräddare denna kväll.

När det var runt 10 minuter kvar av matchen kom också en välförtjänt kvittering till 3-3. Denna gång gjordes målet åter igen av Yonis Egag, framspelad av kvällens bästa spelare Abdiqafar Isse, som gjorde sintredje assist denna kväll.

Efter detta hade Som United ett par riktigt fina lägen att avgöra i slutet av matchen, men resultatet blev 3-3. Detta var en match som Som United ägde stora delar av och som borde gett tre poäng om man ser till de målchanser som skapades i andra halvlek. Men laget visar att de har tillgång till en bred trupp och alla inhoppare visar att de kan göra skillnad. Efter fyra spelade matcher ligger nu Som United tvåa i tabellen, på samma poäng som ledande Boo FF, men med sämre målskillnad.

Nästa match är fredag den 3 september klockan 20.00 på Knutby BP. Denna gång mot Ängby, som ligger på fjärde plats i tabellen.

Jonas Sjöland
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Tuff budget även i Spånga-Tensta

Det blir tydliga neddragningar om den nya budgeten i Spånga-Tensta klubbas igenom. Avdelningen för Stadsdelsutveckling föreslås försvinna och Medborgarvärdarnas framtid är osäker. Enligt förvaltningens förslag till budget 2019 är budgeten till området Nämnd och administration 15,4 miljoner. Det kan jämföras med budgeten 2018 som var 44,4 miljoner. Det är en minskning på 29 miljoner. 

Tjejer, fotboll och podprat på internationella kvinnodagen

Idrottsförvaltningen stod för firandet av internationella kvinnodagen på Spånga IP, tillsammans med fotboll för tjejer, Galdem A Talk och Sveriges bästa futsalsspelare Daniella Chamoun.

Tensta får nya övervakningskameror

Efter dödskjutningen i december placerar polisen nu ytterligare två övervakningskameror i Tensta. Sedan  en ny lag trädde i kraft vid årsskiftet 2019/2020 är det numera möjligt för polisen att sätta upp bevakningskameror utan att söka om tillstånd hos Datainspektionen. 

Bli delägare i Järvas egen tidning!

När vi drog igång Nyhetsbyrån Järva våren 2018, Yasemin Öztenar och jag, visste vi inte hur det skulle gå. Vi satsade vår arbetskraft och den 6 juni fanns de första artiklarna uppe på www.nyhetsbyranjarva.se.