Hela laget i ring före matchen.

Igår kväll begav sig Som Uniteds A-lag till Nacka för match mot Järla IF FK i Division 4. Matchen slutade 3-3 efter att Som United hämtat upp först ett 0-1 underläge i första halvlek och sedan ett 1-3 underläge i andra halvlek.

Matchen på bortaplan började i ett högt tempo där båda lagen satte full fart. Dock skapades det minimalt med målchanser från bådas sida. Som United skapade två målchanser; ett friläge som gick över, samt en frispark som träffade ribban. Förutom det var det lite tamt offensivt.

I det defensiva arbetet såg det dock stabilt ut tills Järla fick en slumpboll och de fick lite orättvist göra 1-0. Spelet var jämt, men detta var Järlas enda riktiga målchans i första halvlek.

Förutom en chansfattig första halvlek var det ett högt tempo där det slarvades från båda håll i passningsspelet. I halvtid stod det 1-0.

I andra halvlek tog Som United över taktpinnen helt och gjorde också 1-1 direkt. Målet gjordes av Yahye Sharif, ett snyggt mål framspelat av lagkapten Abdiqafar Isse.

Efter detta dominerade Som United matchbilden, men fick i ett olyckligt ögonblick en straff emot sig. Den alldeles utmärkta domaren för dagen gjorde sitt första och enda misstag. Straffen sattes säkert och 2-1 till Järla var ett faktum. Nu blev dominansen än större från Som United och det enda Järla kunde göra var att sparka undan och kontra. Detta lyckades man med en gång och då blev det också 3-1.

Yonis visar sig bli poängräddare denna kväll

Trots 3-1 så gav inte Som Unied upp. Reduceringen kom genom att Abdiqafar Isse ännu en gång spelade fram Yonis Egag, som kunde göra 3-2. Egag kom in i matchen i andra halvlek. Yonis som precis har kommit tillbaka till klubben visar sig bli poängräddare denna kväll.

När det var runt 10 minuter kvar av matchen kom också en välförtjänt kvittering till 3-3. Denna gång gjordes målet åter igen av Yonis Egag, framspelad av kvällens bästa spelare Abdiqafar Isse, som gjorde sintredje assist denna kväll.

Efter detta hade Som United ett par riktigt fina lägen att avgöra i slutet av matchen, men resultatet blev 3-3. Detta var en match som Som United ägde stora delar av och som borde gett tre poäng om man ser till de målchanser som skapades i andra halvlek. Men laget visar att de har tillgång till en bred trupp och alla inhoppare visar att de kan göra skillnad. Efter fyra spelade matcher ligger nu Som United tvåa i tabellen, på samma poäng som ledande Boo FF, men med sämre målskillnad.

Nästa match är fredag den 3 september klockan 20.00 på Knutby BP. Denna gång mot Ängby, som ligger på fjärde plats i tabellen.

Jonas Sjöland
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Kurs om mode på Tensta konsthall under påsklovet

Årets modevecka på Tensta konsthall är en kurs som riktar sig till ungdomar mellan 13 och 18 år. – Vi hoppas att det blir en kul vecka och att vi kan ge en inblick i hur det är att arbeta med mode och design, säger Eli Solberg och Felicia Åström.18 år. – Vi hoppas att det blir en kul vecka och att vi kan ge en inblick i hur det är att arbeta med mode och design, säger Eli Solberg och Felicia Åström.

Ny vaccinationsmottagning i Bredbyskolan

Nu inleds fas 3 i vaccinationen mot covid-19 i Region Stockholm. Alla som är födda 1961 eller tidigare kan boka tid för vaccination. Även personer mellan 18-64 år i riskgrupp kommer att kallas till vaccination av sin vårdgivare. Nu kan du få din vaccination i Bredbyskolan och det är möjligt att även boka tid per telefon.