Hela laget i ring före matchen.

Igår kväll begav sig Som Uniteds A-lag till Nacka för match mot Järla IF FK i Division 4. Matchen slutade 3-3 efter att Som United hämtat upp först ett 0-1 underläge i första halvlek och sedan ett 1-3 underläge i andra halvlek.

Matchen på bortaplan började i ett högt tempo där båda lagen satte full fart. Dock skapades det minimalt med målchanser från bådas sida. Som United skapade två målchanser; ett friläge som gick över, samt en frispark som träffade ribban. Förutom det var det lite tamt offensivt.

I det defensiva arbetet såg det dock stabilt ut tills Järla fick en slumpboll och de fick lite orättvist göra 1-0. Spelet var jämt, men detta var Järlas enda riktiga målchans i första halvlek.

Förutom en chansfattig första halvlek var det ett högt tempo där det slarvades från båda håll i passningsspelet. I halvtid stod det 1-0.

I andra halvlek tog Som United över taktpinnen helt och gjorde också 1-1 direkt. Målet gjordes av Yahye Sharif, ett snyggt mål framspelat av lagkapten Abdiqafar Isse.

Efter detta dominerade Som United matchbilden, men fick i ett olyckligt ögonblick en straff emot sig. Den alldeles utmärkta domaren för dagen gjorde sitt första och enda misstag. Straffen sattes säkert och 2-1 till Järla var ett faktum. Nu blev dominansen än större från Som United och det enda Järla kunde göra var att sparka undan och kontra. Detta lyckades man med en gång och då blev det också 3-1.

Yonis visar sig bli poängräddare denna kväll

Trots 3-1 så gav inte Som Unied upp. Reduceringen kom genom att Abdiqafar Isse ännu en gång spelade fram Yonis Egag, som kunde göra 3-2. Egag kom in i matchen i andra halvlek. Yonis som precis har kommit tillbaka till klubben visar sig bli poängräddare denna kväll.

När det var runt 10 minuter kvar av matchen kom också en välförtjänt kvittering till 3-3. Denna gång gjordes målet åter igen av Yonis Egag, framspelad av kvällens bästa spelare Abdiqafar Isse, som gjorde sintredje assist denna kväll.

Efter detta hade Som United ett par riktigt fina lägen att avgöra i slutet av matchen, men resultatet blev 3-3. Detta var en match som Som United ägde stora delar av och som borde gett tre poäng om man ser till de målchanser som skapades i andra halvlek. Men laget visar att de har tillgång till en bred trupp och alla inhoppare visar att de kan göra skillnad. Efter fyra spelade matcher ligger nu Som United tvåa i tabellen, på samma poäng som ledande Boo FF, men med sämre målskillnad.

Nästa match är fredag den 3 september klockan 20.00 på Knutby BP. Denna gång mot Ängby, som ligger på fjärde plats i tabellen.

Jonas Sjöland
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ny secondhand öppnar i Erikshjälpens gamla lokal

Glada nyheter för alla som sörjde nedstängningen av Erikshjälpens stora secondhandbutik i Spånga är att det snart öppnar en ny butik i lokalerna. Just nu pågår renovering, och den 19 mars slår Skyddsvärnet secondhand upp portarna.

”De tolkar inte statistiken korrekt”

Stiftelsen The Global Villages rapport i serien Fakta för förändring visar att arbetslösheten är högre och ekonomin sämre bland svensksomalier än bland befolkningen i övrigt. – Det är bra med fakta, men de tolkar inte statistiken korrekt, säger Mohamed Hagi Farah, den före detta medborgarvärden som har lång erfarenhet från föreningslivet i Järva.

18-åring död efter skjutning

En ung man avled inatt på sjukhus efter att ha blivit allvarligt skottskadad på tisdagskvällen i Hjulsta. Sex personer har gripits och en förundersökning om mord är inledd.

De som fattar besluten om Reactor har inte pratat med oss

Fatuma Yussuf är 20 år och var med när Reactor tvingades flytta från huset vid Kvarnbacka fotbollsplan till lokalen i Husby centrum. – De sade att de värnade oss tjejer, men de lyssnade inte alls på det vi sade.