Rinkeby United tog sin tredje raka seger och parkerar 1 poäng bakom serieledarna efter 4 omgångar. Förortsderbyt som lockade mycket publik, var en rolig och underhållande fotbollsmatch som bjöd på allt.

Rinkeby tar en tidig ledning efter ett välplacerat skott från Abdifatah ”Aguero” Abukar vilket blir ställningen fram till halvtid.

I mitten av andra halvleken tilldöms Fisksätra en straff och debutanten i målet Dejan Vitkovic tar tillfället i akt att presentera sig för hemmapubliken med att limma straffen.

Dejan Vitkovic tar tillfället i akt att presentera sig för hemmapubliken med att limma straffen

Rinkeby utökar därefter till 2-0 via Solomon Njie och Fisksätra hinner replikera med tio minuters kvar. Därefter kliver Abdifatah fram igen och nickar distinkt in 3-1 för att sedan spela fram Tomas Valdes som punkterar matchen helt med 4-1.

Rinkeby United är nu 1 poäng bakom serieledarna Boo FF.

Nästa match för Rinkeby United är mot serieledarna Boo FF och matchen spelade den 4 september borta på Boo-vallen.  

Said Ali
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Samisk teater på Kista bibliotek

I söndags var det ett samiskt evenemang för barn på Kista bibliotek. Det spelades en interaktiv teaterföreställning där barnen bland annat fick lära sig att jojka, samernas egna berättande, sångstil.

Nu firas ALMA-pristagaren i Hjulsta grundskola

I dag öppnar utställningen Världens ALMA, Astrid Lindgren Memorial Award, i Hjulsta grundskola för det åttonde året i rad. – Det är kul och viktigt med läsning, säger Yasmin Adam, elev på Hjulsta grundskola.

BK Bussenhus vill nå ut till ännu fler föräldrar och barn

BK Bussenhus huserar i Asymetricas lokaler i Kista. Klubben har funnits sedan 2017 och har vuxit snabbt. – Just nu söker vi barn till vår knatteverksamhet för 5-6 åringar och idrottsföräldrar som kan få utbildning via SISU idrottsutbildarna, säger Akrem Hashim Yahya.

Som United vann derbyt i byn

Det var derby i byn igår kväll och det blev en fartfylld match när Som United mötte Rinkeby United på Knutby BP.