Rinkeby United tog sin tredje raka seger och parkerar 1 poäng bakom serieledarna efter 4 omgångar. Förortsderbyt som lockade mycket publik, var en rolig och underhållande fotbollsmatch som bjöd på allt.

Rinkeby tar en tidig ledning efter ett välplacerat skott från Abdifatah ”Aguero” Abukar vilket blir ställningen fram till halvtid.

I mitten av andra halvleken tilldöms Fisksätra en straff och debutanten i målet Dejan Vitkovic tar tillfället i akt att presentera sig för hemmapubliken med att limma straffen.

Dejan Vitkovic tar tillfället i akt att presentera sig för hemmapubliken med att limma straffen

Rinkeby utökar därefter till 2-0 via Solomon Njie och Fisksätra hinner replikera med tio minuters kvar. Därefter kliver Abdifatah fram igen och nickar distinkt in 3-1 för att sedan spela fram Tomas Valdes som punkterar matchen helt med 4-1.

Rinkeby United är nu 1 poäng bakom serieledarna Boo FF.

Nästa match för Rinkeby United är mot serieledarna Boo FF och matchen spelade den 4 september borta på Boo-vallen.  

Said Ali
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

De har ortens bästa pennor

Förenade förorters tävling Ortens bästa penna har utsett sina vinnare. De tävlande deltog i två olika kategorier: scen och bok. Prisutdelningen som corona-anpassats till liten skala ägde rum på Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby på söndagskvällen.

Svenska slavhandelns avskaffande firades med show

Till minne av den svenska slavhandelns avskaffande och för att fira den nystartade organisationen Black Lives Matter Sweden, anordnades showen Black by Public Demand 9.10.

Nu är ramadan över och den stora festen kan börja!

Tusentals samlades på Rinkeby bollplan i morse. Redan vid åtta började folk komma; finklädda, gamla och unga, med rollatorer och barnvagnar, alla fick plats. Ramadan, 29 dagars fasta, är över och nu firar muslimerna Eid al-fitr.

Ett äldreboende i Akalla granskas vidare av IVO

Äldreboendet Persikan i Akalla har drabbats hårt av coronaviruset och nu ska verksamheten granskas ytterligare av myndigheten IVO, Inspektionen för vård och omsorg. – Jag välkomnar det och tycker att det är jättebra, säger Elisabet Keussen, VD för Kavat Vård AB.