Bling och Womenisa hade en superuppskattad konstvernissage för andra gången i Kista Galleria. Ännu en gång fick både lokala och etablerade konstnärer visa upp sin konst. 

 – Många intresserade hörde av sig och ville få till en andra konstutställning. Vi hade även en workshop med Hadi Qasemi, som är en konstnär som arbetar för Project Playground. Där fick folk prova på konst och bild, säger Amal Said från Bling. 

Sahand Barzanji från Rinkeby är en av konstnärerna som medverkade i utställningen och som idag arbetar som professionell fotograf med inriktning på landskap och stadsbilder. Han har jobbat med det i över två år nu och har stora visioner för framtiden.
 – Det var ett lyckat event och en jättekul upplevelse. Att få träffa nya människor och se deras respons på min konst i verkligheten var en upplevelse i sig. 

Jag strävar hela tiden efter ’wow faktorn’ när jag redigerar en bild.

Han lägger stort fokus på instagram och snart på youtube.
 – Så att jag kan nå ut till hela världen, för att visa vad jag kan och hur jag förvandlar en tråkig bild till något vackert. Jag strävar hela tiden efter ”wow faktorn” när jag redigerar en bild. 

 Sahand Barzanji tyckte det var svårt att välja ut några bilder till utställningen.
– Jag gick genom flera hundra bilder innan jag kunde välja ut mina absoluta favoriter. Men en bild var redan vald. Den måste vara med. Den bilden har en väldigt stor betydelse för mig, och det är bilden från Mekka.

 Den bilden tog han när han var på Umrah resa förra året i Mekka och Medina.
– Det finns så mycket kärlek och minnen bakom den bilden. Jag höll på att bli gripen för att jag tog bilder i moskén. Så tyvärr fick jag väldigt få bilder från Mekka, men den här bilden var en av de bästa jag fick, säger Sahand Barzanji.

Sarah Mihaljevic var en av alla konstnärer som fanns på plats under konstarrangemanget. Hon älskar att hålla på med konst och att exprimentera med mycket färger.
 – Jag har alltid älskat att måla och rita, men tog det aldrig seriöst. Dock så bestämde jag mig för att ta tag i det och satsa lite mer på konsten.

Sarah Mihaljevic har dessutom ett hennakonto där hon lägger upp bilder på sina henna-målningar.
 – Jag har haft svårt med att få mitt instagram konto att ”växa” och nå ut till fler personer, men jag kände att det kan bli bra att få visa upp min konst ”live”. Jag är otroligt tacksam att jag fick vara med och ta del av utställningen.

Jag vill göra allting vackrare för alla

Hadi Qasemi är en konstnär och föreläsare som är bosatt i Hallonbergen.
 – I Sverige upptäckte jag min talang inom konst och design och det förändrade allting i min värld. Konst var det första språket som jag lärde mig här i Sverige. Ett nytt sätt att kommunicera med andra, ett internationellt språk som alla kan förstå. Jag vill göra allting vackrare för alla.

 Hadi Qasemi jobbar med alla möjliga tekniker och material.
– Det viktigaste är att jag får med det jag vill förmedla genom mina konstverk. Om drömmar, mänsklighet och människors rättigheter vill jag vill berätta med min konst.

– Kollektionen som jag ställde ut hette One-line, gjorda av bara en enda linje utan att lyfta pennan. One-line teckning är en påminnelse om att vi bara har ett försök, ett liv, och vi måste göra det bästa av det, säger Hadi Qasemi.

Krista Sirviö

Konstnärernas instagram konton:
@hadiqasemiofficial
@justmyarrt
@artbyalaa
@sahand.photography

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Mizeria, del 27: All black errthang

Osmans mamma, som annars brukar hålla så låg profil, har skrikit sig hes av sitt hysteriska gråtande. Varje mamma där inne kan känna hennes sorg, för varje gång hennes attacker slår till så dras hela rummet med. Min mamma förklarade på morgonen att ingen förälder är förberedd på sitt barns begravning, för det är inget som en förälder ska bevittna. Mizeria är Nyhetsbyrån Järvas sommarföljetong som publiceras med ett avsnitt varje dag.

Snabba cash – premiär idag

Idag släpptes Netflix svenska originalserie ”Snabba cash”. Medverkar gör järvaprofiler som skådespelerskan Evin Ahmad från Akalla och rapartisten Z.E, Jozef Wojciechowicz, från Tensta.

Varför får Granby gård förfalla?

Trettondagspromenaden gick den vanliga rutten över Järvafältet, med viss avvikelse som förde oss förbi Granby, en halv kilometer från Husby gård. Det är tydligt att Granby gård är lämnad åt sitt öde och håller på att förfalla.

De har ortens bästa pennor

Förenade förorters tävling Ortens bästa penna har utsett sina vinnare. De tävlande deltog i två olika kategorier: scen och bok. Prisutdelningen som corona-anpassats till liten skala ägde rum på Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby på söndagskvällen.