Panayotis Hatzipavlis har skrivit till berörda förvaltningar och makthavare om att Tenstas sista varumärke, väggmålningen Människans träd, behöver restaureras.

”Vi som bor i Tensta, och är engagerade i det som händer här, har märkt att det med åren blir sämre och sämre för oss. 

Istället för att Tenstaborna ska ha det bra och känna sig trygga, ungdomarna ska gå till skolan eller till arbetet, småföretagarna ska känna sig trygga med att de ska kunna betala hyran och leva normalt, så går utvecklingen åt andra hållet. 

Vi har inga banker. Gymnasiet har lagts ner, servicehuset tömdes på pensionärerna som flyttades ut. Trygghetsmötena slopades. Föreningarnas gemensamma städning av stadsdelen, Järva Rent och snyggt, lades ned. Folktandvården försvann. Tensta Marknad, Tenstas flaggskepp, försvann. Biblioteket flyttas och ska samsas med Medborgarkontoret i nya mindre lokaler, där medborgarna ska trängas som sardiner.

(En enda sak ska politikerna ha beröm för – Järvas nya simbassäng på Eggeby Gård.)

Flaggorna syns nästan inte längre, färgerna bleknar

 Men anledningen till att jag skriver detta är att Människans träd, som är på husfasaden vid Tenstagången 14, är en av Tenstas sista varumärken. Och målningen är i stort behov av renovering. Flaggorna syns nästan inte längre, färgerna bleknar. 2022 är det 40 år sedan målningen utfördes. Det är dags för alla inblandade makthavare att agera, nu! Så att arbetet kan påbörjas och restaureringen bli klar i tid.

Så Kulturförvaltningen, Stockholms Stad, stadsdelsförvaltningen och stadsdelsnämnden i Spånga-Tensta, Fastpartner (förvaltare av huset) Svenska Bostäder, med flera. Det är dags att visa, att ni bryr er om det som händer i Tensta.”

Panayotis Hatzipavlis, Tenstabo  sedan 1972.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Rapport: Rinkeby Centrum, en vanlig tisdagskväll, 21.00

Igår kväll när jag kom upp i tunnelbanan i Rinkeby centrum vid 21-tiden ser jag hur två väktare håller en tonårskille i var sin arm och för in honom i ett rum, bredvid medborgarvärdarnas lokal i tunnelbanan. Efter allt jag läst och filmer jag sett angående väktare vågar jag inte lämna Rinkeby centrum innan de har släppt honom.

Det finns redan cykelbanor mellan Kista och Akalla

Kan inte låta bli att kommentera Viktor Arnells insändare om Förbifartsbygget som bedrivs utan hänsyn till gående och cyklister. För samtidigt ser jag i en av reklamtidningarna att stan tänker bygga gång- och cykelbana längs Norgegatan.

Den egentliga kritiken av Träningpoddens avsnitt 197

Den 22 november släppte Träningspodden, som leds av TV-profilen Jessica Almenäs och Lovisa Sandström, ett avsnitt där Jessica berättar om en basketmatch hon spelade i Husby. Där beskriver Jessica bland annat Järvas damlag som läskiga, aggressiva och hotfulla, men diskussionen slutar inte där. 

Och hur ska det bli i jul?

Idag är det tre månader sedan jag åkte tunnelbana sist. Årskortet på SL var en ekonomisk felsatsning i år. Sedan vart man ohjälpligt klassificerad som riskgruppsindivid!