Panayotis Hatzipavlis har skrivit till berörda förvaltningar och makthavare om att Tenstas sista varumärke, väggmålningen Människans träd, behöver restaureras.

”Vi som bor i Tensta, och är engagerade i det som händer här, har märkt att det med åren blir sämre och sämre för oss. 

Istället för att Tenstaborna ska ha det bra och känna sig trygga, ungdomarna ska gå till skolan eller till arbetet, småföretagarna ska känna sig trygga med att de ska kunna betala hyran och leva normalt, så går utvecklingen åt andra hållet. 

Vi har inga banker. Gymnasiet har lagts ner, servicehuset tömdes på pensionärerna som flyttades ut. Trygghetsmötena slopades. Föreningarnas gemensamma städning av stadsdelen, Järva Rent och snyggt, lades ned. Folktandvården försvann. Tensta Marknad, Tenstas flaggskepp, försvann. Biblioteket flyttas och ska samsas med Medborgarkontoret i nya mindre lokaler, där medborgarna ska trängas som sardiner.

(En enda sak ska politikerna ha beröm för – Järvas nya simbassäng på Eggeby Gård.)

Flaggorna syns nästan inte längre, färgerna bleknar

 Men anledningen till att jag skriver detta är att Människans träd, som är på husfasaden vid Tenstagången 14, är en av Tenstas sista varumärken. Och målningen är i stort behov av renovering. Flaggorna syns nästan inte längre, färgerna bleknar. 2022 är det 40 år sedan målningen utfördes. Det är dags för alla inblandade makthavare att agera, nu! Så att arbetet kan påbörjas och restaureringen bli klar i tid.

Så Kulturförvaltningen, Stockholms Stad, stadsdelsförvaltningen och stadsdelsnämnden i Spånga-Tensta, Fastpartner (förvaltare av huset) Svenska Bostäder, med flera. Det är dags att visa, att ni bryr er om det som händer i Tensta.”

Panayotis Hatzipavlis, Tenstabo  sedan 1972.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Regeringens förslag om LAS bör kastas i papperskorgen

Sedan coronapandemins utbrott har fler än 38 000 stockholmare varslats om uppsägning från sina jobb. Samtidigt planerar regeringen att lägga fram ett lagförslag som innebär det värsta angreppet på löntagarnas trygghet på årtionden.

Miljoner har det kostat – men fontänen är utan vatten i hettan

Tenstagången har rustats för flera miljoner, gatstenarna har bytts ut, nya bänkar…

Öppen vädjan till Trafikkontoret!

Snälla, gör den offentliga toaletten i Akalla by kostnadsfri på dagtid!  Nu börjar säsongen då tusentals besökare i olika åldrar från hela Stockholm kommer till Akalla by, och inte har möjlighet till att besöka en kostnadsfri toalett för allmänheten.

Trafikförvaltningens syn är nästintill en förolämpning

Det är ett irriterande att läsa hur Trafikförvaltningen i Region Stockholm tror att de kan lösa problemen med trängseln i lokaltrafiken. Skojar ni? Alltså, är detta ett skämt? Tror ni att mer information ska göra situationen i lokaltrafiken bättre?