Neej, så sjukt sorgligt 💔
En ung man blev skjuten till döds i natt i Hjulsta, precis vid mitt barns skola. Tredje mordet som skett precis där den här terminen.

Det hördes poliser och helikopter långt in i gryningen. Att knappt sova och vakna till nyheter och försöka slå bort tanken – kan det ha varit den eller den, som mist sitt liv – det gör ont.

Igår eftermiddags mördades en ung man i Husby. 40 skottlossningar och 12 döda i Stockholm bara i år.

Flytta säger en del. Vadå ska alla barnfamiljer bara flytta, flytta till vad?

Det finns så mycket fint och genuint i våra områden trots marginaliseringen som finns här. Så mycket mer än död. Men att tänka på alla de anhöriga som behöver begrava sina unga alldeles för tidigt och på alla dem som aldrig fått en rättvis chans att växa upp. Det gör fakkin ont.

Flytta säger en del. Vadå ska alla barnfamiljer bara flytta, flytta till vad? Satsa istället på våra områdens drömmar och ambitioner så att vi kan få lyftas, leva och blomstra istället för att lägga blommor på gravar.

#tillsalladör
#förortenmotvåld #nationellkris #nyhetsbyranjarva

Isabel Rozada
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Regeringens förslag om LAS bör kastas i papperskorgen

Sedan coronapandemins utbrott har fler än 38 000 stockholmare varslats om uppsägning från sina jobb. Samtidigt planerar regeringen att lägga fram ett lagförslag som innebär det värsta angreppet på löntagarnas trygghet på årtionden.

Och hur ska det bli i jul?

Idag är det tre månader sedan jag åkte tunnelbana sist. Årskortet på SL var en ekonomisk felsatsning i år. Sedan vart man ohjälpligt klassificerad som riskgruppsindivid!

Många är vi som blir utsatta för rasism

Jag kräver att alla blir likvärdigt behandlade oavsett hudfärg. Det är inte ett mål vi ska nå om tio år eller en önskan. Förstå mig rätt – det är ett krav!

Vilken nytta gör polisen i förskolan?

Polisen i Järva ska börja jobba mot nyrekryteringen av kriminella i förskolan, rapporterar media. Ska polisen börja stoppa sexåringar och ställa dem mot väggen för muddring?