Neej, så sjukt sorgligt 💔
En ung man blev skjuten till döds i natt i Hjulsta, precis vid mitt barns skola. Tredje mordet som skett precis där den här terminen.

Det hördes poliser och helikopter långt in i gryningen. Att knappt sova och vakna till nyheter och försöka slå bort tanken – kan det ha varit den eller den, som mist sitt liv – det gör ont.

Igår eftermiddags mördades en ung man i Husby. 40 skottlossningar och 12 döda i Stockholm bara i år.

Flytta säger en del. Vadå ska alla barnfamiljer bara flytta, flytta till vad?

Det finns så mycket fint och genuint i våra områden trots marginaliseringen som finns här. Så mycket mer än död. Men att tänka på alla de anhöriga som behöver begrava sina unga alldeles för tidigt och på alla dem som aldrig fått en rättvis chans att växa upp. Det gör fakkin ont.

Flytta säger en del. Vadå ska alla barnfamiljer bara flytta, flytta till vad? Satsa istället på våra områdens drömmar och ambitioner så att vi kan få lyftas, leva och blomstra istället för att lägga blommor på gravar.

#tillsalladör
#förortenmotvåld #nationellkris #nyhetsbyranjarva

Isabel Rozada
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Är det din femhundring?”

En dag i Rinkeby centrum, runt 14:00 tiden: Jag skulle ta ut 500 kronor från…

Kulturstråket i Husby på detaljnivå

Det är de små, små detaljerna som göre’t. Och fler än Nyhetsbyrån Järva har uppmärksammat de felstavade skyltarna vid Kulturstråket i Husby. Det berättas om ett möte på Husby gård med höga vederbörande där synpunkter hade framförts på skyltar och färgval.

Benjamin Dousa, matcheckar är inte valfrihet!

Benjamin Dousas och Muf:s krav på att införa matcheckar i stället för försörjningsstöd är ett synnerligen ogenomtänkt förslag. Människor använder inte försörjningsstöd till lyxkonsumtion, helt enkelt för att det inte finns utrymme för det. 

Vilken nytta gör polisen i förskolan?

Polisen i Järva ska börja jobba mot nyrekryteringen av kriminella i förskolan, rapporterar media. Ska polisen börja stoppa sexåringar och ställa dem mot väggen för muddring?