Fotbollsstjärnan från Husby, Jabir Abdihakim, var tillbaka efter tre månaders skadefrånvaro, när hans lag Sollentuna FK besegrade Hammarby TFF igår kväll.

Det var många som kommit till Sollentunavallen på tisdagskvällen när hemmalaget besegrade Hammarby Talang med 2-0 (1-0) i Div1 Norra. Båda målen kom på straff, ett i varje halvlek, och Bojanovic-Fredin var målgörare båda gångerna. Hammarby spelade med en man mindre i 80 minuter. Denna seger kom efter tre raka förluster för Sollentuna.

Piggt inhopp efter skada

Jabir kom in 82:a minuten, när ställningen var 2-0, och gjorde ett piggt inhopp efter sin skada. Han var inblandad i några halvchanser och det ser ljust ut inför framtiden.

På besök kom två spelare från området som spelar i allsvenskan och som nu har speluppehåll, Taha Ali spelar för Örebro SK och Ekin Bulut som spelar för Sirius.

Said Ali
Fyra killar  på rad, alla spelar fotboll på olika nivåer.

Taha Ali, Jabir Abdihakim, Elias Said och Ekin Bulut.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Snabba cash – premiär idag

Idag släpptes Netflix svenska originalserie ”Snabba cash”. Medverkar gör järvaprofiler som skådespelerskan Evin Ahmad från Akalla och rapartisten Z.E, Jozef Wojciechowicz, från Tensta.

Kunskapslyftet vill höja utbildningsnivån i Järva

Det nybildade nätverket Kunskapslyftet vill att fler från Järva vidareutbildar sig efter gymnasiet. Två gånger per år ska nätverksträffar anordnas, där man har chansen att träffa alumner från området. Nästa lördag är det premiär för det allra första evenemanget på Kista Träff.

Sammanfattning av coronaläget på somaliska – Xoogta corona iyo talalka

Här kommer en kort sammanfattning på somaliska om covid-19 och vaccinering. Sändningen handlar bland annat om att det är fler inrikesfödda än utrikesfödda som vaccinerar sig. Många har haft svårt med tidsbokningen och tvingas resa långt för vaccination. Det är Fatuma Abdullahi Mohamed, folkhälsovetare och medarbetare i Nyhetsbyrån Järva, som är redaktör för sändningen.

Domen mot 17-åringen prövas på nytt i hovrätten

Domen mot 17-åringen, som dömts för mordet på pizzerian i Rinkeby, överklagades före jul. Nya bevis i målet har lagts fram och i fredags inleddes huvudförhandlingarna i Svea hovrätt.