Du som känner dig lite nere eller bara behöver lite glädje borde kolla på filmen Annie. Huvudpersonen är en tjej, som blivit övergiven av sina föräldrar, men som sedan finner sin lycka.

Det här är en feelgood film. Därför rekommenderar jag den till alla som behöver lite mer glädje i sitt liv.

Första gången jag fick höra talas om filmen var när min kusin rekommenderade den till mig. Först trodde jag att den skulle vara lite långtråkig, men så fort de började sjunga kunde jag se hur bra den skulle bli.

Filmen handlar om Annie, en föräldralös flicka som bor på ett barnhem

Filmen handlar om Annie, en föräldralös flicka som bor på ett barnhem endast för flickor. Barnens föreståndarinna är ganska hemsk mot dem, eftersom hon tvingar dem att städa. Annie tycker om att smita ut för att leta efter sina föräldrar som övergett henne. Hon har ännu inte tappat hoppet om att hitta dem.

Det är också hopp som regissören vill förmedla, både till unga och gamla. Jag tycker att bästa scenen är när Annie är som gladast. Denna scen påminner mig mycket om mig själv, när jag var liten. Jag var själv ganska busig.

Annie är också ganska busig, men mest på ett smart sätt och man märker att hon har gått igenom mycket. Hon är inte bara smart och busig, utan hon är också snäll och öppen mot alla runt omkring. Annie adopterar en övergiven hund och just i detta ögonblick kan jag se vilken fantastisk person hon är. Detta värmer mitt hjärta så att jag nästan får tårar. Men för att hon ska få adoptera den här hunden behöver hon ett riktigt hem, vilket hon hittar lite längre in i filmen. Detta är hennes lycka i livet.

Den gamla filmen är inte lika bra, jag orkade inte ens kunde kolla klart på hela

Denna film är inte originalfilmen Annie, utan filmen är en ny version. Den gamla filmen är inte lika bra, jag orkade inte ens kunde kolla klart på hela. I den nya filmen har personer olika hudfärg, precis som det är i samhället, och det tyckte jag om. Annie i den nya filmen är den bästa skådespelaren för rollen. Hon är gjord för den här rollen och ingen annan skulle göra det lika bara som hon. Hennes riktiga namn är Quvenzhané Wallis.

Jag rekommenderar denna film till alla.

Betyg: 4/5

Aisha Hassan
årskurs 8, Enbacksskolan.
SO-verkstan i samarbete med Nyhetsbyrån Järva

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Imenella släpper ”Nordvästra”

Inatt släppte Imenella sin andra singel för i år, Nordvästra. Låten handlar om platsen hon kallar sitt hem och hur den har präglats av hat och kärlek.

Konsten är fri, men på vems bekostnad? – En recension av serien ”Måste gitt”

”Porträtteringen av livet i orten kändes som en svensktvättad version av den äkta varan”. Eleni Terzitane recenserar serien ”Måste gitt” som släpps på SVT idag. Serien är en fristående fortsättning från långfilmen 2017, där vi får följa huvudkaraktären Metin från Jordbro som släpps ut ur fängelset. 

En Svart Flickas Handbok är ett verktyg förklädd i texter

Mariama Jobe är superaktuell med boken ”En Svart Flickas Handbok”. Boksläppet sker idag, den 1 juli, digitalt och live på Instagram ikväll. Men nästa bok skriver hon på engelska, eftersom hon inte känner att hon kan utvecklas mer i det svenska kulturlivet.

Gå bara, del 20: GÅ BARA

Det här är del 20 i Nyhetsbyrån Järvas sommarföljetong Gå bara. Den svenska studenten Emma har gett Abdi nytt hopp om Sverige. Han börjar om sin resa från början igen.