Nackdelen med att vara ett etablerat topplag i division ett är att de andra lagen skärper sig när de ska möta Akropol. 
Det hände i söndags. 
 
Lidingö är ett ”mitten av tabellen-lag” som spelade inspirerat i första och andra perioden. I tredje perioden drog Akropol ändå ifrån till en bekväm 15 poängs ledning. Matchen kändes avgjord, men i sista halvan av den sista perioden såg Lidingö att de hade en chans. 
 
Då växte de, ungefär som Sverige brukar göra mot Italien i fotbolls-VM. 
Under korgarna var det vinrött av Lidingöspelare som tog returer. 
 
Under korgarna var det vinrött av Lidingöspelare
 
Med en minut och 15 sekunder kvar att spela var gästerna ikapp. Då sparkade Akropols tränare Paulo till bollstället i ilska. Akropol tog time out. 
 
Den sista minuten böljade matchen fram och tillbaka. Båda lagen ville så väldigt mycket, men med sju sekunder kvar att spela stod det fortfarande lika. 
 
Med en sekund kvar fick Lidingö en foul. Det betydde att Akropol  hade två straffkast. 
Det var dödstyst i Ungdomens Hus när Niklas Edlund gjorde sig redo att kasta, men när han satte det första av straffkasten utbröt ett vilt jubel på läktaren som nog hördes långt ut i Rinkeby.  
 
68-67 slutade matchen. ”Onödigt spännande” sa Paolo efter matchen, men vi i publiken kunde bara tacka för en olidligt spännande sista period.
Mårten Westberg, Akropol basket
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Prova en ny sport i sommar!

Tänk dig att Orientering och Lotteri blev kära och fick barn. …och att det barnet blev en app som de döpte till Hittaut.

Som Uniteds stjärna byter klubb

Året inleddes med en stor nyhet. Som Uniteds stjärna och målmaskin lämnar klubben och spelar kommande säsong i fotbollens division 3. – Det var ett tufft beslut att ta, men Nacka Iliria visade verkligen att de var intresserade av mig och ville ha med mig i sin satsning, säger Yonis Egag.

Aimar Sher gäst hos Avbytarbänken

Aimar Sher är gäst hos Avbytarbänken. Född 2002 och redan rycker storlagen i honom. Han berättr om resan som börjar i Irak. Aimar kom till Sverige när han var fyra år och berättar vilka utmaningar han ställdes inför. Han berättar hur viktig hans familj har varit och är för honom under denna resa.

Akropol vann mot Blackeberg och är klara för finalspel

I ligans näst sista match kunde Akropol bli klara för finalspel. Det borde på papperet ha varit en enkel match mot ett av lagen i botten av division ett Norra. I början såg det också ut att bli det.