Nackdelen med att vara ett etablerat topplag i division ett är att de andra lagen skärper sig när de ska möta Akropol. 
Det hände i söndags. 
 
Lidingö är ett ”mitten av tabellen-lag” som spelade inspirerat i första och andra perioden. I tredje perioden drog Akropol ändå ifrån till en bekväm 15 poängs ledning. Matchen kändes avgjord, men i sista halvan av den sista perioden såg Lidingö att de hade en chans. 
 
Då växte de, ungefär som Sverige brukar göra mot Italien i fotbolls-VM. 
Under korgarna var det vinrött av Lidingöspelare som tog returer. 
 
Under korgarna var det vinrött av Lidingöspelare
 
Med en minut och 15 sekunder kvar att spela var gästerna ikapp. Då sparkade Akropols tränare Paulo till bollstället i ilska. Akropol tog time out. 
 
Den sista minuten böljade matchen fram och tillbaka. Båda lagen ville så väldigt mycket, men med sju sekunder kvar att spela stod det fortfarande lika. 
 
Med en sekund kvar fick Lidingö en foul. Det betydde att Akropol  hade två straffkast. 
Det var dödstyst i Ungdomens Hus när Niklas Edlund gjorde sig redo att kasta, men när han satte det första av straffkasten utbröt ett vilt jubel på läktaren som nog hördes långt ut i Rinkeby.  
 
68-67 slutade matchen. ”Onödigt spännande” sa Paolo efter matchen, men vi i publiken kunde bara tacka för en olidligt spännande sista period.
Mårten Westberg, Akropol basket
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Avbytarbänkens sista summering, del 3: Italienska ligan

Turen har kommit till den italienska ligan. De spolar först tillbaka bandet till förra året och kollar hur de trodde säsongen skulle sluta. Skulle Juventus ta sin nionde ligatitel i rad? Hur skulle överraskningen och underbarnet Dejan Kulusevski klara sig? Zlatan Ibrahimovics återkomst till Milano. Hur gick det med Inters storsatsning? Vilka åkte ner? 

Månadens lopp på gräs gick fort

Årets nionde Tensta Rinkeby Grass Run blev en duell mellan de två senaste loppens vinnare, Leo Strandhäll från Spånga, och Iannis Constantin från Rinkeby, som leder poängligan.

Folkfest när SuperCupen avgjordes

Som United fullbordade igår dubbeln genom att besegra Sundsvall med 4-1 på ett fullsatt Knutby BP i finalen av SuperCupen.

Fin fotboll när veteranerna spelade Somali Old Boys Cup

Somali Old Boys Cup 2020 arrangerades i Stockholm och blev lyckad och en väl genomförd turnering av de nystartade föreningen Barmudo FC.