Föreläsningar om kvinnors hälsa i Järva Folkets Park.

Stress och en oorganiserad kropp hänger ofta ihop. Om det och andra folkhälsoproblem talar Maj Östberg Rundquist och Pirjo Heliste i Järva Folkets Park på Eggeby gård nu på lördag.

Under veckan har många föreläsare varit på plats och talat om kvinnors hälsa. Det är Järva Folkets Park som har arrangerat föreläsningsserien, 

 – Alla drabbas av stress och det är viktigt att veta vad det gör med våra kroppar och vårt sinne. Det är lätt att se likheterna och hitta gemenskap och gemensamma nämnare över generations- och kulturgränserna när vi pratar om hälsa, säger Therése Storm, verksamhetschef i Järva Folkets Park.

 – Vi vill lyfta frågor som ofta inte får plats, bryta normer och öka den mentala och fysiska hälsan hos tjejer, kvinnor och de som identifierar sig som kvinnor och tjejer från alla kulturer. Vad kan vi lära oss av varandra? Hur hanterar vi stress och ohälsa i olika åldrar och kulturer, säger Therése Storm.

Föreläsningen är på lördag den 26 oktober, 13-16, i Teaterladan i Järva Folkets Park.

Fatuma Mohamed

Fakta: Hälsan är ett grundläggande folkhälsomål och det är viktigt att främja och förebygga civilsamhällets hälsa, speciellt bland kvinnor i Järva. Forskningen visar att många kvinnor i utsatta områden har sämre hälsa jämfört med kvinnor i andra delar av Sverige. 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Hon mobiliserar mot väktarvåld

Aysha Jones från Tensta utsattes för väktarvåld, nu startar hon ett initiativ för att hjälpa andra. Under hashtaggen #interäddfördinbricka ska ordningsmakten granskas och andra som blivit offer för övergrepp av ordningsvakter eller polis kan få råd och stöd.

Protester på nämndmötena mot Järva begravningsplats

Stadsdelsnämnderna i Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta hade möten samtidigt på torsdagskvällen. Med kort…

Nattalie vill att vi börjar prata om det osynliga våldet

Nattalie Ström Bunpuckdee från Hjulsta är programledare i UR:s satsning på att uppmärksamma våld i nära relationer mellan unga. – Det är ett jättebra initiativ och jag är stolt över att ha varit en del av det.

Järva flaggar gult men värdarna har inte påverkats

De gula flaggorna med hyresgästernas krav på värdarna i krisen sprider sig bland de boende i Järva. Men fastighetsägarna har ännu inte påverkats av kampanjen trots att många hyresgäster är oroliga.  – Vi har fått en del förfrågningar om vad som händer om man exempelvis förlorar jobbet, säger Jonatan Öhman på Hembla.