Föreläsningar om kvinnors hälsa i Järva Folkets Park.

Stress och en oorganiserad kropp hänger ofta ihop. Om det och andra folkhälsoproblem talar Maj Östberg Rundquist och Pirjo Heliste i Järva Folkets Park på Eggeby gård nu på lördag.

Under veckan har många föreläsare varit på plats och talat om kvinnors hälsa. Det är Järva Folkets Park som har arrangerat föreläsningsserien, 

 – Alla drabbas av stress och det är viktigt att veta vad det gör med våra kroppar och vårt sinne. Det är lätt att se likheterna och hitta gemenskap och gemensamma nämnare över generations- och kulturgränserna när vi pratar om hälsa, säger Therése Storm, verksamhetschef i Järva Folkets Park.

 – Vi vill lyfta frågor som ofta inte får plats, bryta normer och öka den mentala och fysiska hälsan hos tjejer, kvinnor och de som identifierar sig som kvinnor och tjejer från alla kulturer. Vad kan vi lära oss av varandra? Hur hanterar vi stress och ohälsa i olika åldrar och kulturer, säger Therése Storm.

Föreläsningen är på lördag den 26 oktober, 13-16, i Teaterladan i Järva Folkets Park.

Fatuma Mohamed

Fakta: Hälsan är ett grundläggande folkhälsomål och det är viktigt att främja och förebygga civilsamhällets hälsa, speciellt bland kvinnor i Järva. Forskningen visar att många kvinnor i utsatta områden har sämre hälsa jämfört med kvinnor i andra delar av Sverige. 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Stefan Lindström går i pension efter nästan 40 år

Stora förändringar för ungdomsverksamheten i Rinkeby-Kista, men Stefan Lindström kommer inte vara…

Järvaveckan ställs in i år

Årets Järvavecka ställs in och arrangörerna blickar istället framåt mot 2021, meddelar Ahmed Abdirahman, VD och grundare för Global Village, i ett pressmeddelande.

Nobel i Rinkeby blir digitalt och öppet för alla

Det blir inget luciatåg i Rinkeby för årets Nobelpristagare i litteratur. Men niorna från Enbacksskolan har jobbat hela hösten med sin gåva till Louise Glück och nobelveckan kommer att uppmärksammas digitalt.

Imorgon möts politikerna i Rinkeby-Kista

Imorgon torsdag den 29 oktober sammanträder Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd. Mötet är stängt för allmänheten men kommer att sändas live på nätet.