faith
Faith Ngabo duo

Ett frö slår rot var namnet på Axpyplans kvartersfest igår och det var tydligt att föreningen Det gror i betongen lyckats med sin sådd. På den nybyggda scenen avlöste artisterna varandra hela eftermiddagen fram till att det började skymma. 

Det gror i betongen har ordnat kvartersfester vid skördetid flera år i rad nu och samlade på lördagen både boende i området och besökare från andra delar av stan. Barn och vuxna dansade till musiken från scenen, köade till henna- och ansiktsmålning, minglade och tittade på konst. Föreningen för den gulliga folkrörelsen var på plats och sålde ekologiska grönsaker och marmelad från sin odling i Hjulsta och det bjöds på skördegryta, grillkorv, sambosas, kaffe och kakor.

Många nya frön till vänskap och grannsamverkan planterades

Mustafa Zatara gjorde ett grymt jobb som konferencier och höll stämningen på topp samtidigt som schemat flöt på. Han presenterade alla medverkande och undrade retoriskt varför Svt, Aftonbladet och Expressen inte var där för att dokumentera allt det fina som Rinkeby har att erbjuda. 

Några andra som inte var på plats i år var representanter för Boodla och Stockholmshem som annars brukat närvara vid kvartersfesterna. De missade en genomtrevlig tillställning där många nya frön till vänskap och grannsamverkan planterades.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Sommarsingel från Erik Lundin

Den har snurrat ett par veckor nu, Erik Lundins senaste singel. Det är ett nytt sound, sommarstudsiga elektroniska beats och en rimkavalkad utan dess like.

Nu händer det i Husby konsthall

Under november kommer det hållas öppna workshopar i papier-maché i Husby konsthall. Allt…

Sommar i P1: Så var Erik Lundins sommarprat

Erik Lundins sommar i P1 är som att lyssna på en timmes utdragen remix av Suedi utan beats. Låten är 4 minuter och 20 sekunder. Det betyder inte att sommarprogrammet är segt, det är bara ett annat sätt att säga samma sak till en annan målgrupp. Skicklig mottagaranpassning av en begåvad berättare.

Regnbågsbänk smygstartar Pride i Rinkeby-Kista

Den 2-8 augusti pågår Prideveckan i Stockholm, där Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning bjuder på ett omfattande program. För att uppmärksamma firandet har 21 feriearbetande ungdomar målat fyra parkbänkar i regnbågsfärger. Den första pridebänken invigdes av stadsdelsnämndsordförande Ole-Jörgen Persson nära Hindertorpsparken i Rinkeby på torsdagen.