faith
Faith Ngabo duo

Ett frö slår rot var namnet på Axpyplans kvartersfest igår och det var tydligt att föreningen Det gror i betongen lyckats med sin sådd. På den nybyggda scenen avlöste artisterna varandra hela eftermiddagen fram till att det började skymma. 

Det gror i betongen har ordnat kvartersfester vid skördetid flera år i rad nu och samlade på lördagen både boende i området och besökare från andra delar av stan. Barn och vuxna dansade till musiken från scenen, köade till henna- och ansiktsmålning, minglade och tittade på konst. Föreningen för den gulliga folkrörelsen var på plats och sålde ekologiska grönsaker och marmelad från sin odling i Hjulsta och det bjöds på skördegryta, grillkorv, sambosas, kaffe och kakor.

Många nya frön till vänskap och grannsamverkan planterades

Mustafa Zatara gjorde ett grymt jobb som konferencier och höll stämningen på topp samtidigt som schemat flöt på. Han presenterade alla medverkande och undrade retoriskt varför Svt, Aftonbladet och Expressen inte var där för att dokumentera allt det fina som Rinkeby har att erbjuda. 

Några andra som inte var på plats i år var representanter för Boodla och Stockholmshem som annars brukat närvara vid kvartersfesterna. De missade en genomtrevlig tillställning där många nya frön till vänskap och grannsamverkan planterades.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Boksläpp för två nya böcker på Rinkeby bibliotek!

Det är lång kö fram till bokbordet på Rinkeby bibliotek. – Jag tar betalt!Barnen säljer sin bok Glad påsk, en barnbok på svenska och romani som de skrivit tillsammans med författaren Gunilla Lundgren.

Ett annat ljus på Yasin i ny dokumentär

Yasin See Me Shine, kortdokumentären som släpptes förra veckan visar en annan bild av artisten än den vi blivit vana att se.

Gå bara, del 13: Andra sidan gallren

Det här är del 13 i Nyhetsbyrån Järvas sommarföljetong Gå bara. Drömmen om Europa har blivit en verklighet full av förtryck, byråkrati och rasism. Abdi kan inte säga som det är till sin pappa, men det finns hopp ändå. Kanske ligger det värsta bakom honom.

Mizeria, del 5: Sign the deal

Det här är del 5 i sommarens följetong Mizeria. Boken, som är skriven av Melody Farshin, handlar om tvillingarna Aicha och Ali och deras liv i en förort i miljonprogrammen. Trots att de är födda på samma dag, i samma familj, ser tvillingarnas liv och förutsättningar så olika ut.