Mårten Westberg

Skidåkningen och skridskoåkningen på Spånga IP under jullovet är inställd. Ni som kommer ner till isen på Spånga IP kommer mötas av den här texten: Vi har stängt och all verksamhet är inställd.

Stockholms stad har beslutat att stänga stadens idrottsanläggningar för all idrottsverksamhet. Alla bokningar är därför också avbokade. Beslutet är taget på grund av det mycket allvarliga läget i coronapandemin.
All verksamhet för alla åldrar är inställd på alla stadens idrottsanläggningar. Yrkesverksam elitidrott är undantagen.
Stängningen gäller i första hand till och med 24 januari 2021.

Rinkeby Run fick beskedet i ett mail från Stockholm stad i söndags

Rinkeby Run fick beskedet i ett mail från Stockholm stad i söndags; dagen innan vi skulle börja med årets skidåkning och skridskoåkning.
Vi har inom staden tolkat restriktionerna och idag fattat beslut enligt nedan:
• Från och med söndagen den 20 december 2020 – och fram till i första hand 24 januari 2021 är stadens samtliga anläggningar stängda för all organiserad verksamhet.
• Detta gäller all verksamhet såväl inom- och utomhus, samt för alla åldrar”

En personlig kommentar:
Jag är knappast den enda idrottsledaren i Stockholm som förgäves lyssnar igenom statsministerns presentation för att hitta passagen där Stefan Löfvén säger att idrott utomhus ska stängas ner, någon vecka efter att Folkhälsomyndigheten äntligen har klargjort att träning utomhus med avstånd inte innebär någon smittrisk, och att alla åldersgrupper nu kan motionera utomhus.

Idrottsnämnden har inte heller blivit involverad. Socialdemokraterna i nämnden svarar att de läste om beslutet på webben, som alla vi andra. Det är nog rätt unikt att all verksamhet för ett par miljoner människor plötsligt stängs ner utan att den aktuella nämnden ens har blivit informerad.

Den som undrar vad ungdomarna gör istället kan göra ett besök i Kista Centrum

Om inte idrottsnämnden har blivit involverad så är en rimlig gissning att polisen inte heller har blivit involverad. Ett jullov helt utan organiserad idrott är ju en gudagåva till de kriminella gängen.

Den som undrar vad ungdomarna gör istället kan göra ett besök i Kista Centrum. En av löparna i Rinkeby Run var där i helgen, men vände i dörren. Det var tjockt av folk. Trångt och inomhus istället för utomhus med avstånd.

Jag misstänker att det här drastiska och ogenomtänkta beslutet har tagits av borgerliga politiker som själva tillbringar sina jullov på lantstället eller i någon skidbacke och inte förstår att beslutet får helt andra konsekvenser i Järva än det får på Östermalm

Jag misstänker att det här drastiska och ogenomtänkta beslutet har tagits av borgerliga politiker som själva tillbringar sina jullov på lantstället eller i någon skidbacke och inte förstår att beslutet får helt andra konsekvenser i Järva än det får på Östermalm.

Men jag tror INTE att Stockholms stads krisledningsnämnd struntar i att beslutet ökar både smittspridningen, ohälsan och våldet i Järva.

Det är okunskap, inte illvilja. Politiker är bra människor som engagerar sig för att göra nytta.

Mårten Westberg

Ps. Den nu inställda jullovs-verksamheten på Spånga IP var ett samarbete mellan Rinkeby Run, Skidförbundet, ”Alla på Snö”, Bauhaus ”Bauis skidskola”, Stockholms Ishockeyförbund, Spånga Hockey, Spånga Bromsten Bandy och Generation Pep för att Järvas ungdomar ska få åka skidor och skridskor gratis på Spånga IP varje dag i vinter. Tidigare vintrar har upp till 5000 Järvabor åkt skidor gratis på Spånga IP, som år efter år har varit Sveriges snösäkraste skidspår söder om Dalälven.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Faran inte över när det gäller 1177

Vi blev lättade av beskedet att Kry inte får köpa 1177 Vårdguiden, men faran är inte över. Vänsterpartiet kräver en granskning av moderaternas och Region Stockholms relation till den multinationella vårdjätten Kry. 

We shall overcome…?

Det är snart 30 år sedan före detta statsministern Carl Bildt, M, och invandrarministern Birgit Friggebo förgäves försökte få Rinkebyborna att sjunga ” We shall overcome” i Rinkeby Folkets Hus.

Den här isoleringen mår vi verkligen inte bra av

Den här isoleringen som vi tvingas till mår vi verkligen inte bra av. Vi märker att det påverkar humör och ork. Men vi märker också hur mycket bättre vi mår när vi får röra oss utomhus – kanske tillsammans med en god vän och granne. Att vi var så beroende av vår rörelsefrihet och våra vardagskontakter anade vi inte!

Hur ska vi kunna lita på polisen?

I filmerna som spreds efter polisens ingripande i Rinkeby i tisdags kväll syns hur två poliser måttar slag efter slag mot en person som ligger på marken. Med tvåhandsgrepp på batongerna för att få extra kraft fortsätter poliserna slå efter att personen liggandes sträcker upp sina händer och försöker värja sig från våldet.