En stor smäll hördes i Järva vid tiotiden på söndagkvällen. En explosion har skett i ett bostadsområde mellan Kista och Husby. Ingen har rapporterats vara skadad.

Smällen hördes i stora delar av Järva. Polis och räddningstjänst var snabbt på plats med en stor instats.

Enligt uppgifter i media kan det röra sig om en handgranat som kastats mot en lägenhet och bombskyddet ska vara på väg.

Polisens tekniker har varit på plats och undersökt platsen under natten och avspärrningarna är nu hävda. Förundersökning är inledd om grov allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Ingen är frihetsberövad.  

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Hiphopbussen på besök i Rinkeby

I måndags kom Hiphopbussen till Rinkeby Folkets Hus. En workshop anordnades där ungdomar tillsammans fick producera en låt – alltifrån att skapa beatet, skriva låttexten till en färdig produkt.

P4 hade frukostseminarium om den lokala journalistiken

Sveriges Radio anordnade frukostseminarium på onsdagsmorgonen om lokal journalistik under rubriken Min lilla stad – om hur den lokala storstaden bevakas av medierna. Nyhetsbyrån Järvas chefredaktör Kerstin Gustafsson Figueroa var en i panelen.

Judiska Församlingen fördömer Koranbränningar

– Vi vill ta detta tillfälle i akt att uttrycka vårt stöd och vår solidaritet med Stockholms muslimska befolkning. Judiska Församlingen i Stockholm uttalar sig om Koranbränningarna som planeras äga rum i olika Stockholmsförorter under helgen.

Tensta får nya övervakningskameror

Efter dödskjutningen i december placerar polisen nu ytterligare två övervakningskameror i Tensta. Sedan  en ny lag trädde i kraft vid årsskiftet 2019/2020 är det numera möjligt för polisen att sätta upp bevakningskameror utan att söka om tillstånd hos Datainspektionen.