Sveriges Radios Symfoniorkester spelar på taket till Rinkeby centrum

I höst uppmärksammas att Rinkeby fyller 50 år med aktiviteter på torget. Under gårdagen fick besökare bland annat att se en orkester spela på centrumets tak.

Varje fredag under september och oktober arrangeras olika uppträdanden på Rinkeby torg för att uppmärksamma att Rinkeby fyller 50 år.

Igår gästades torget av brassmusiker ur Sveriges Radios Symfoniorkester som spelade fanfarer på taket till Rinkeby centrum. Förbipasserande och åskådare tittade häpna på uppträdandet.

Det var en kul överraskning att de spelade på taket

– Det är mycket trevligt med liveorkester på torget och det var en kul överraskning att de spelade på taket, säger Nour som var på plats med sina två barn.

Efteråt spelade ett tiotal barn klassisk musik vid fontänen. Det var elever på El Sistema, en orkesterskola inom Kulturskolan där barn och unga blir del av en symfoniorkester.

Bakom arrangemanget står gruppen ”Rinkeby 50 år”, som består av Fastpartner, Stockholmshem, Svenska Bostäder, Familjebostäder, HSB-Stockholm, Bygg Vesta, Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning och Fastighetsägare i Järva.

Till och med den sista fredagen i oktober kommer det vara olika aktiviteter på Rinkeby Torg mellan klockan 14.00 och 16.00, som genomförs av Comevent.

Eleni Terzitane
Barnorkestern El Sistema
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Handla billiga ekogrönsaker i Hjulsta

I Hjulsta gamla kolonilottsområde odlar Föreningen för Den GULLIGA Folkrörelsen (DGF) ekogrönsaker sedan 2014. För varje år blir skörden bättre och bättre och i år finns massor av romansallad, persilja, bönor, potatis, zucchini och jordärtskockor. Många har redan hittat dit för att självplocka ekogrönsaker till humana priser.

Morgonens lägenhetsbrand i Kista är släckt

Vid 07. 45 på lördagsmorgonen kom larmet om en brand i en lägenhet i Kista. Strax efter åtta var branden släckt av räddningstjänsten. 

Järvabadet öppnas senare i år

Järvas nya utomhusbad är färdigbyggt men invigningen får vänta. För att minska risken för smittspridning skjuts öppningen upp. Kanske till senare i sommar.

Modeveckan avslutades med vernissage på Tensta konsthall

Modeveckan under påsklovet på Tensta konsthall avslutades i fredags med vernissage. Temat var remake design och deltagarna fick lära sig olika metoder i att återskapa plagg. – Ungdomarna hade verkligen ett hållbarhetstänk. Någon klippte exempelvis ut ett tyg och skapade en topp av det, och använde sedan restbitarna till att göra en väska, säger Felicia Åström, en av ledarna i kursen.