Sveriges Radios Symfoniorkester spelar på taket till Rinkeby centrum

I höst uppmärksammas att Rinkeby fyller 50 år med aktiviteter på torget. Under gårdagen fick besökare bland annat att se en orkester spela på centrumets tak.

Varje fredag under september och oktober arrangeras olika uppträdanden på Rinkeby torg för att uppmärksamma att Rinkeby fyller 50 år.

Igår gästades torget av brassmusiker ur Sveriges Radios Symfoniorkester som spelade fanfarer på taket till Rinkeby centrum. Förbipasserande och åskådare tittade häpna på uppträdandet.

Det var en kul överraskning att de spelade på taket

– Det är mycket trevligt med liveorkester på torget och det var en kul överraskning att de spelade på taket, säger Nour som var på plats med sina två barn.

Efteråt spelade ett tiotal barn klassisk musik vid fontänen. Det var elever på El Sistema, en orkesterskola inom Kulturskolan där barn och unga blir del av en symfoniorkester.

Bakom arrangemanget står gruppen ”Rinkeby 50 år”, som består av Fastpartner, Stockholmshem, Svenska Bostäder, Familjebostäder, HSB-Stockholm, Bygg Vesta, Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning och Fastighetsägare i Järva.

Till och med den sista fredagen i oktober kommer det vara olika aktiviteter på Rinkeby Torg mellan klockan 14.00 och 16.00, som genomförs av Comevent.

Eleni Terzitane
Barnorkestern El Sistema
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Enbacksskolans bibliotekarie får fint pris

Cilla Dalén tilldelas Ingvar Lundbergpriset på 100 000 kronor för sitt engagerade arbete med att öka elevers läsintresse, läsutveckling och informationskompetens. Cilla Dalén arbetar på Enbacksskolan i Tensta och är även författare till lättlästa biografier.

Elfte juli-priset 2019 delades ut på Kista folkhögskola

Mattias Schain och Samuel Sjöblom fick årets Elfte juli-pris för initiativet att bilda en mänsklig ring runt Stockholms moské. – De har visat prov på en sällsynt solidaritet och medmänsklighet, sade Mariam Osman Sherifay, skolans rektor.

”Vaccinet är enda vägen ut ur pandemin”

Nyhetsbyrån Järva har träffat Fatuma Mohamed, hälsoinformatör på Region Stockholm, för att prata om myter och spekulationer kring vaccinet mot covid-19. – Den allra vanligaste myten jag möter, är att vaccinet gör såväl män som kvinnor sterila, berättar hon.

”Det är skamligt, SL och MTR!”

Den 22 mars skulle trappan i Rinkeby tunnelbanestation vara reparerad. Men icke. Nytt datum är satt till den 5 april.- Men de lovar inget säkert, säger en resenär som ringt och frågat.