TechTensta bjuder in till 8 mars-firande på fredag. Den internationella kvinnodagen firas genom olika workshops, diskussioner om mänskliga rättigheter samt spännande inbjudna gäster. 
 
På fredag den 8 mars är det den internationella kvinnodagen. Dagen till ära anordnar TechTensta, en Tech-inriktad mötesplats och en digital skaparverkstad för ungdomar mellan 13-19 år, ett event. 

– Vi kommer att ha en fullspäckad kväll med olika aktiviteter. Vi kommer att hålla i workshops i henna och i smyckestillverkning i 3D. Sedan kommer vi att prata om mänskliga rättigheter utifrån barnkonventionen. Vi har också bjudit in lite lokala profiler, bland annat Aysha Jones som uppmärksammades på Förortsgalan. Vi bjuder även på amerikanska pannkakor till alla som kommer, säger Nawaal Ali Salad, Tech-coach på TechTensta.
 
Olivia Arbouz, också Tech-coach på fritidsgården, menar att det är viktigt att uppmärksamma den internationella kvinnodagen på TechTensta, i och med att inte finns så många kvinnor inom Tech-branschen. Hon berättar också om hur TechTensta arbetar feministiskt.
 
– Varje fredag har vi tjejkvällar för tjejer och icke-binära för att lyfta upp dem. Det är ju en bransch som blomstrar och det finns otroliga karriärmöjligheter. Speciellt när vi i princip finns placerade runt hörnet av Kista där det kryllar av Tech-företag. 
 
Eleni Terzitane
Mer information kring TechTenstas event finns i vårt Kalendarium. 
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nu pausas drop-in provtagningen av covid-19

Efter den här veckan är det inte längre möjligt att göra coronatest utan att boka tid i Stockholm. Nu har regionen tagit beslut om att pausa drop-in provtagningen från och med söndag den 27 juni. Sista dagen i Järva blir på torsdag den 24.

Nytt beslut om Fryshusets IOP

På mötet i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd igår lade majoriteten fram ett nytt förslag om IOP-avtalet med Fryshuset. Avtalet ska fortfarande sägas upp, men meningen är att ungdomsverksamheten ska fortsätta.

Rinkeby Stars blev fotbollsturneringen Seukis segrare 2019

Finalen i fotbollsturneringen Seuki gick av stapeln igår på Spånga IP. Matchen avgjordes på straffar och vinnaren blev Rinkeby Stars.

Många deltog i minnesstunden i Rinkeby

Fältare och medborgarvärdar, från förvaltningen och olika samverkande organisationer, samlades med ungdomar och anhöriga för en minnesstund efter den senaste dödsskjutningen i Rinkeby.