TechTensta bjuder in till 8 mars-firande på fredag. Den internationella kvinnodagen firas genom olika workshops, diskussioner om mänskliga rättigheter samt spännande inbjudna gäster. 
 
På fredag den 8 mars är det den internationella kvinnodagen. Dagen till ära anordnar TechTensta, en Tech-inriktad mötesplats och en digital skaparverkstad för ungdomar mellan 13-19 år, ett event. 

– Vi kommer att ha en fullspäckad kväll med olika aktiviteter. Vi kommer att hålla i workshops i henna och i smyckestillverkning i 3D. Sedan kommer vi att prata om mänskliga rättigheter utifrån barnkonventionen. Vi har också bjudit in lite lokala profiler, bland annat Aysha Jones som uppmärksammades på Förortsgalan. Vi bjuder även på amerikanska pannkakor till alla som kommer, säger Nawaal Ali Salad, Tech-coach på TechTensta.
 
Olivia Arbouz, också Tech-coach på fritidsgården, menar att det är viktigt att uppmärksamma den internationella kvinnodagen på TechTensta, i och med att inte finns så många kvinnor inom Tech-branschen. Hon berättar också om hur TechTensta arbetar feministiskt.
 
– Varje fredag har vi tjejkvällar för tjejer och icke-binära för att lyfta upp dem. Det är ju en bransch som blomstrar och det finns otroliga karriärmöjligheter. Speciellt när vi i princip finns placerade runt hörnet av Kista där det kryllar av Tech-företag. 
 
Eleni Terzitane
Mer information kring TechTenstas event finns i vårt Kalendarium. 
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Stadsdelsdirektören i Spånga-Tensta slutar

Per Kjellander, stadsdelsdirektören i Spånga-Tensta, tvingas sluta. På torsdagen fick han besked…

Nu flyttar polisen in i nya polishuset i Rinkeby

Efter flera förseningar så är polishuset i Rinkeby klart. Idag, den 1 juni, flyttar de första poliserna in. I september ska alla vara på plats och då  öppnar reception och passexpedition för allmänheten.

Rinkeby-Kista avslutar samarbetet med Folkets Husby

I Rinkeby-Kistas verksamhetsplan för 2021 framgår att stadsdelens samarbete med Folkets Husby avslutas nästa år. Ingen utvärdering har gjorts och ingen motivering ges. Nämndens ordförande Ole-Jörgen Persson, M, kan inte svara på frågan varför. Nämnden satsar istället på Fryshuset i Husby, som får 2 miljoner.

”Det är en stor delseger i kampen för en bättre bostadspolitik”

Kampanjen Nej till marknadshyra har spritt sig över hela landet men hela tiden varit starka i Järva. De har arrangerat demonstrationer och torgmöten, skrivit debattartiklar och protestbrev. Och nu har de skrivit historia.