För-ortens föreläsning i Kista handlade om GRIT, eller på svenska driv, karaktärsstyrka eller jävlar anamma. Vem kan ta till sig GRIT metoden, som innebär att man har passion och uthållighet för mycket långsiktiga mål?
 
Richard Ntege, 25 år från Tensta, var en av många deltagare under kvällen som är med i idétävlingen.
 – Jag kom för att få verktyg för att kunna förverkliga det jag håller på med. Jag har startat en digital plattform för ungdomar som är mer eller mindre färdigbyggd.
Han vill nå unga via sociala medier. Det handlar om mode, men han vill gå djupare än så.
 – Jag vill bygga upp självförtroende och skapa en identitet med hjälp av kläder. Kursen gav mig motivation att fortsätta. Jag är nöjd med både föreläsningen och alla de andra kurser jag gått på, sade Richard Ntege.
 
 – Vår tanke med utbildningen är att de som har varit med i tävlingen ska få verktyg till att förverkliga vilken ide som helst, sade Deqa Abukar, För-ortens representant.
Snabbkursen om entreprenörskap ska sänka trösklarna till företagande.
 – Folk tror att att man ska vara jätteduktig för att starta sin business. Skicka in din idé, vi hjälper dig med resten, sade Deqa Abukar.
 
Krista Sirviö
 

Fakta: Bakom tävlingen För-orten står BLING, Womenisa, BK Bussenhus och Atletico Rinkeby. Föreläsningarna är för deltagarna i tävlingen och andra intresserade.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Vad hände med SIG:s verksamhet på Tisslingeplan?

När Sociala insatsgruppen startade 2013 hade de sin lokal i en före detta förskola på Tisslingeplan i Tensta. Idag står huset tomt. Vad var det som hände egentligen?

Hayaat Ibrahim gästade Svensk-Somaliska Alumnis

Svensk-Somaliska Alumnis är ett stafettkonto på Instagram. Det är akademiker med somalisk härkomst som hanterar kontot varje vecka. Hayaat Ibrahim är utbildad jurist och ekonom, och en av gästerna som har medverkat. – Vi har väldigt många stjärnor i Järva, som kan gå hur långt som helst, säger Hayaat Ibrahim.

Lärare från Kista var volontärer i Rumänien

Cordobaskolans personal har varit i Rumänien och arbetat som volontärer på ett sommarläger för barn med fysiska och neuropsykiatriska funktionshinder.

”Livet har blivit 100 procent tråkigt under corona”

Nyhetsbyrån Järvas fyra sommarjobbare har under sina tre veckor som reportrar gjort en enkät. Frågan som de ställde var: Hur har corona påverkat dig och ditt liv?