Trappan upp till Ungdomens Hus ska flyttas och blir sedan enda ingången upp till ungdomsgården.

Även ungdomarna i Rinkeby skriver brev till politiker och makthavare inför kvällens beslut i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd. ”Ni ska nu fatta ett beslut för oss utan att fråga oss vad vi behöver?”, skriver de. Och de uppmanar makthavarna – gör om och gör rätt!

Rinkeby Ungdomsråd grundades för några år sedan och har ett 50-tal medlemmar. De är mycket kritiska till hur förvaltningens översyn är gjord. ”Vi undrar var dessa blanketter angående Ungdomens hus är? Varför frågar dom inte oss direkt?” 

De tycker att det är fel att ”svartmåla verksamheten som ni inte besökt och personal som ni inte ens känner. Bara för att någon/några kriminella hängt där.” De menar att fler har lämnat kriminalitet, än tvärtom, de senaste åren. ”De som lämnar har påverkats av oss, de ser hur vi ”normala” ungdomar lever, deltar, skapar aktiviteter som fått dom att tänka om.”

Skjut upp beslutet

De visar med siffror hur det har gått för flera av dem som gått på Ungdomens Hus. ”Vi har 12 ungdomar från vårt ungdomsråd som tagit körkortsteorin via vår verksamhet. Flera står nu i bostadskön, precis som personalen sagt ”det här kommer ni ha nytta av om tio år och står bra till i kön.” Fem stycken kom in på Lärarhögskolan i Stockholm, en kom in i Västerås och pendlar varje dag, Tre stycken studerar till socionomer, en inom IT och datateknik på KTH.”

Avslutningsvis uppmanar de makthavarna att göra om och göra rätt. ”Skjut upp beslutet så kan vi tillsammans med er komma fram till ett beslut och en verksamhet som kan gynna oss alla.”

Brevet är skickat till flera ledamöter i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Sex dagar kvar att rösta i valet till Europaparlamentet

I förra EU-valet var det 22 procent som röstade i Rinkeby-Kista. Men i år verkar det bli fler. Iman Elmi och Jamad Abdi-aziz röstar båda två – Det är första gången jag röstar i ett EU-val, säger Jamad Abdi-aziz.

Sista veckan för nominering till årets Womeneur

Nätverket Womenisa samverkar med Bawsy Baws Babes i år.   – Nu kommer vinnaren få 10.000 kronor samt ett coachningspaket värt 5400 kronor, så in och nominera, det stänger den 26 september, säger Deqa Abukar, som driver entreprenörsnätverket Womenisa.

Ännu fler ordningsvakter till Järva

Från och med idag,  den 9 september, har 20 kommunala ordningsvakter rätt att patrullera i Rinkeby, Tensta, Husby och Spånga.

Här är de – Järvas nya reportrar!

Sjutton anmälde sig till Nyhetsbyrån Järvas kurs i praktisk journalistik, som anordnas…