Vill du bli lokalreporter i Järva?

Tycker du om att skriva? Är du intresserad av vad som händer i samhället? Vill du lära dig journalistikens grunder?

Nyhetsbyrån Järva anordnar en kurs i praktisk journalistik i samarbete med ABF Stockholm Järva i höst. Kursen är gratis och riktar sig i första hand till boende i Järva.

Nyhetsbyrån Järva är en partipolitiskt obunden, men på alla sätt politisk, webbtidning. Vi vet att många Järvabor inte känner igen sig i medias bevakning och därför inte har något förtroende för medierapporteringen. Men idag behövs en saklig journalistik, kanske mer än någonsin.

Nyhetsbyrån Järva vill göra nytta. Om vi ska lyckas behöver vi hjälp. Därför hoppas vi kunna utbilda lokala reportrar, som sakligt rapporterar om och från Järva. Järvaborna kan bidra med kunskap och erfarenhet, en mångfald av perspektiv. Vi journalister med vår yrkeskunskap.
Tillsammans kan vi göra något riktigt stort.

Tid: Tisdagar 17.45-20.00

Plats: Rinkeby Folkets Hus

Kursstart: 25 september
Anmäl dig senast den 18 september

Antalet deltagare är begränsat. Den som blir antagen förväntas närvara vid samtliga åtta kurstillfällen.

Skicka in din ansökan till: seluah.alsaati@abf.se,
eller ring 072 2274969

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Knivattack i Rinkeby i natt

En man blev allvarligt knivskadad i Rinkeby under lördagsnatten. Polisen letar efter två gärningsmän.  

Spånga-Tensta stadsdelsnämnd har möte imorgon torsdag

Biblioteksflytt, trafik och medborgarförslag står på agendan när politikerna i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd sammanträder imorgon. Mötet sänds live och går att följa via länk.

”Vatten är den roligaste miljön”

Alaa Eleish är vattenpolo-tränare i Husbybadet för Stockholms kappsimningsklubb, SSK. – Det spelar ingen roll om det är 60 meter under vattnet, eller med en boll ovan. Vatten är den roligaste miljön, med oändliga möjligheter, och vatten har varit en viktig del av mitt liv, säger han.

Det blev inga praktikplatser vid bygget av polishuset i Rinkeby

Det blev inga praktikplatser för unga vid bygget av polishuset. Anledningen var höga säkerhetskrav. Istället blev det en handledare hos Fryshuset och en målad vägg.  Praktikanter och byggnadsarbetare skulle komma från närområdet. Så lät det när NCC tog det första spadtaget till det nya polishuset i slutet på 2017. Så blev det inte.