Corona och covid 19 fortsätter att hålla oss på ofrivillig distans från varandra. Påsklovet och dess högtider passerade, nu är Ramadan här, snart har vi Valborgsmässoafton och 1:a Maj. Alla ledigheter, högtider och värmen lockar oss till gemensamma träffar och aktiviteter. Men faran för smittspridning är inte över.

Trots att ”det nya” känns som en evighet och inte är nytt längre och vi längtar till ”det vanliga” så får vi fortsätta att vara noggranna med de nya reglerna. Här kommer några nya tips som du kan göra för att fortsätta hålla i och hålla ut.

Pippi Långstrump fyller 75 år i år

Pippi Långstrump fyller 75 år i år och ska firas även om det blir ett annorlunda firande. Berwaldhallen ger på lördag 25 april kl. 17.00 en konsert med känd musik och överraskningar från filmerna om Pippi. Den kan ses på svt play och ligger kvar i 30 dagar.

Nationalmuseum för barn och nyfikna vuxna är filmer som visar upp historisk och fantastisk konst i korta filmer. Musikern Salem Al Fakir tar dig med på en rundvandring i lokalerna och berättar om både tavlor och statyer.

Skapa som en konstnär

Skapa som en konstnär. Nu när du har mer tid hemma och om du bir inspirerad kanske du vill försöka bli en konstnär. Varje söndag lägger Nationalmuseum ut korta filmer som berättar hur några stora konstnärer har gjort sina verk. Kika och prova själv där hemma

Familjekonsert med Aylas lyxiga låtar Ayla Kabaca – megapoppis bland barn och känd från bland annat Barnkanalen och Barnens allsång på Skansen leder konserten med egna och andras låtar. Var med och sjung och dansa hela familjen! Konserten sänds på stadsteaterns hemsida på söndag kl. 13.00 – 13.30 

Rör på er tillsammans Friskis & Svettis har lagt upp flera kort roliga program som du kan göra själv eller tillsammans med familjen. Gasa, Sjuloopen och Pigg och långsam är tre filmer som du kan titta på och gympa tillsammans med. 

Jag hämtar många av mina tips från Barn i Stan. Som du också kan prenumenera på direkt till din mail. 

Ha en fin helg och en fortsatt bra Ramadan om du firar det.  

Evis Leander
Bild: Roosa Oksaharju
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

De ansvarade för försäljningen av Fristads servicehus

Spånga-Tensta stadsdelsnämnd beslutade att stänga Fristads servicehus i Bromsten i oktober 2019. Lägenheterna bedömdes ”ha uppnått sin tekniska livslängd”, staden sålde fastigheten och 105 äldre tvingades flytta. Men idag hyr privata företag ut samma lägenheter för höga hyror. Vad säger politikerna, som fattade de avgörande besluten, om det?

Om världens mitt och det glömda Rinkebyarkivet

Det finns ett bortglömt arkiv som Rinkebyborna själva har skapat, med artiklar, foton, dagböcker och annat. Ett unikt material om ortens historia, troligtvis det enda i sitt slag. Men var finns arkivet nu?

Man häktad för grov misshandel mot flickvän

Mannen misshandlade hennes mamma och två syskon, då larmade 4-åringen grannarna som ringde polisen. Det hände i Rinkeby i december. Mannen var vid tidpunkten anställd på Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning.

Vill du spela huvudrollen i en film?

Vill du provfilma? Ahmed Abdullahi ska göra en långfilm och söker kvinnor med somaliskt ursprung, som förstår somaliska, till huvudrollen.