Flera Järvaprofiler har gått Höj Rösten Politikerskola, bland annat Ahmed Abdirahman som grundat Järvaveckan. Utbildningen ämnar att öka det politiska deltagandet och bredda representationen bland framtidens politiska ledare. 

Höj Rösten Politikerskola är en politiskt obunden politikerutbildning. Initiativet startades 2016 men ligger under Stiftelsen Höj Rösten som grundades 2014. Stiftelsen är ett partipolitiskt obundet medborgarinitiativ som inledningsvis fokuserade på att uppmana fler unga att rösta i EU-valet och i Sveriges riksdagsval.

Politikerskolan är ett långsiktigt syftande projekt för att vitalisera svensk demokrati.

Syftet med politikerskolan är att skapa lärande som ger personer verktyg för att växa till framtidens politiska ledare och omvandla sitt samhällsengagemang till politiskt inflytande. 

– Politikerskolan är ett långsiktigt syftande projekt för att vitalisera svensk demokrati. Målet är att öka det politiska deltagandet och bredda representationen bland våra folkvalda så att de bättre ska spegla det svenska samhället, säger rektorn Najma Mohamed.

Deltagarna nomineras eller ansöker själva för att komma med i utbildningen. Flera Järvaprofiler har gått Höj Rösten Politikerskola, bland annat Ahmed Abdirahman som grundat Järvaveckan, konstnären Ailin Moaf Mirlashari, Atusa Rezai som tidigare varit ordförande för Folkets Husby och eldsjälen Tomas Amanuel.

Jag har även fått med mig ett nätverk som stärker mig i flera områden.

Sakariya Hirsi som tillsammans med Josef Farhan är initiativtagare till Kollektiv Sorg, en kampanj som reagerar på dödsskjutningarna och gatuvåldet, tillhör årets deltagare.

– Jag är intresserad av politik och jag har lärt mig ganska mycket om det politiska verktyget på politikerskolan. Jag har även fått med mig ett nätverk som stärker mig på flera områden, säger Sakariya Hirsi.

Ansökningsperioden till nästa utbildningsomgång är öppen till och med den 11 april på Höj Röstens hemsida, men nominera någon kan du göra senast imorgon söndag.

Eleni Terzitane
Foto: Sofia Runarsdotter
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Freedom Writers är en film som alla borde se

Människor som dömer andra på grund av deras utseende är de som behöver kolla på denna film och ändra sin åsikt. En kompis rekommenderade mig att se denna film, men det jag inte var beredd på var att filmen hade en så stark handling.

Kollektiv sorg kräver mer psykologiskt stöd för unga

När Sakariya Hirsi fick nyheten om skjutningen i tisdags gick han ut i Tensta och möttes av sorg och förtvivlan. – Min önskan för 2021 är att det ska bli året då vi lyfter sorgen och bearbetar den.

Sommarläger för livslångt lärande på Eggeby gård

– Sommarskolan startades 2017 för att jag ville ge min dotter en meningsfull sommar där lärande och lek ingick, sade Farton Hashi. I år kallas sommarskolan för Sommarläger och hålls för första gången på Eggeby gård, Järva Folkets Park.

Nu är det jul här i vårt hus

”Nu är det jul i vårt hus”! Så lät de första tonerna på kassetten, ”Älskade julsånger” framförda av Berit Bohm, som jag lyssnar på för att komma i stämning för dessa rader.