Den nya muralmålning i Husby centrum invigdes på onsdagen. Den illustrerar en liten flicka som läser en bok med texten ALLA SKA ÄTA.

Processen bakom muralmålningen förde Förorten i centrum tillsammans med Svenska Bostäder.

 – Jag är bara glad att jag fick medverka i målningen. Det är en ära att få måla just i Husby, säger projektassistenten Dana Bektemissova.

Det var 18 ungdomar från Husbyområdet som kom på idén till målningen. Det gjorde de tillsammans med processledaren Nader Attiyah, Dana och den andra projekt assistenten Carolina Oviedo.

 – Det glädjer mig att folk blir så glada av målningen. För citatet alla ska äta får en att känna ett slags samhörighet med folket som bor här, säger Dana.

Zamzam Bouraleh
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Hyresgästförening i Järva har fått förstärkning

– Vill man rädda hyresrätten och allmännyttan, stoppa marknadshyror och hela den här utvecklingen, då måste man agera nu.Ann-Margarethe Livh, tidigare bostadsborgarråd, har valts in i styrelsen för Hyresgästföreningen i Järva.

Mizeria, del 19: Vitaminlös multivitamin

”Samir skulle inte göra något fel. Han vet att det inte finns någon med kraftigare spionagemetoder än en svartsjuk ortenguzz. En ortenguzz hade kunnat lösa Palmefallet på en kvart via Instagram. Men det betyder inte att han är en grabb som är redo, jag vill inte se dig eller din kompis omkring honom.” Mizeria är Nyhetsbyrån Järvas sommarföljetong som publiceras med ett avsnitt varje dag.

Tensta får nya övervakningskameror

Efter dödskjutningen i december placerar polisen nu ytterligare två övervakningskameror i Tensta. Sedan  en ny lag trädde i kraft vid årsskiftet 2019/2020 är det numera möjligt för polisen att sätta upp bevakningskameror utan att söka om tillstånd hos Datainspektionen. 

Förskolans barn firar våren och pyntar till påsk

”Hjulen de snurrar runt, runt, runt…”Barnen från Förskolan Torget i Rinkeby sjunger när de inviger skyltfönstret som de har pyntat till påsk.