Den nya muralmålning i Husby centrum invigdes på onsdagen. Den illustrerar en liten flicka som läser en bok med texten ALLA SKA ÄTA.

Processen bakom muralmålningen förde Förorten i centrum tillsammans med Svenska Bostäder.

 – Jag är bara glad att jag fick medverka i målningen. Det är en ära att få måla just i Husby, säger projektassistenten Dana Bektemissova.

Det var 18 ungdomar från Husbyområdet som kom på idén till målningen. Det gjorde de tillsammans med processledaren Nader Attiyah, Dana och den andra projekt assistenten Carolina Oviedo.

 – Det glädjer mig att folk blir så glada av målningen. För citatet alla ska äta får en att känna ett slags samhörighet med folket som bor här, säger Dana.

Zamzam Bouraleh
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 21. Här kommer en nyhetssammanfattning på somaliska av vad Nyhetsbyrån Järva har rapporterat om under veckan som gått. Redaktör är Fatuma Abdullahi Mohamed.

De kavlar upp ärmarna i vaccinationskampanj

Kampanjen ”Kavla upp” är ett initiativ för att öka vaccinationsviljan bland svenskarna. Medverkar gör flera stora kända profiler, bland annat artisten Cherrie och matbloggerskan Khadija Mahamud, som föredöme för att få det svenska folket att gå och vaccinera sig.

”Som förvaltning står vi inte bakom ett sådant uttalande”

Kahin Ahmed har krävt en offentlig ursäkt av Rinkeby-Kistas stadsdelsdirektör Susanne Leinsköld. Anledningen var att en av förvaltningens tjänstepersoner uttalat sig om somalier i en artikel i Expressen, som många upplevt som kränkande.

Gunilla Lundgren har fått Kungliga Sällskapets medalj

Gunilla Lundgren har fått Kungliga Sällskapet Pro Patrias guldmedalj i 12:e storleken för medborgerliga förtjänster. – Ja, det var så roligt och en sådan värdig ceremoni, säger Gunilla Lundgren.