Imenellas singel cover

Inatt släppte Imenella sin andra singel för i år, Nordvästra. Låten handlar om platsen hon kallar sitt hem och hur den har präglats av hat och kärlek.

”Nordvästra, vi är de ni hatar att ni älskar” låter det i refrängen. Imenella är från Tensta och menar att det pratas väldigt negativt om förorten, samtidigt som artisterna från området just nu dominerar den svenska musikscenen.

Soundet är något vi har blivit vana att höra från Imenella, en blandning av sång och rap. Budskapet med låten är tydligt och upplyftande, alla ska upp på tronen tillsammans. Låten är skriven av Imenella, Yasin och Lukas Nathanson, som även står bakom produktionen. 

I och med singelsläppet bekräftade artisten att hennes debutalbum släpps i höst.

Betyg: 3/5

Zamzam Bouraleh
Bild: Skärmdump/Instagram 
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Boken om Dawit Isaak är en protest mot glömskan”

Martin Schibbye kände att Dawit Isaak, den fängslade journalisten i Eritrea, blivit en symbol. – Ja, någon som pliktskyldigt tas upp under Pressfrihetens dag. Men hur är han som människa och hur var han som journalist? Det frågade jag mig.

Skaparglädje på konstverandan

På verandan utanför Tensta konsthall samlas kvinnor tre dagar i vecka för att handarbeta och skapa tillsammans. – Alla är välkomna! Vi lär oss olika tekniker av varandra, säger deltagaren Iman Abd.

Gå bara, del 19: Det här var mitt hem

Det här är del 19 i Nyhetsbyrån Järvas sommarföljetong Gå bara. Två år har gått sedan Abdi lämnade familjen i Mogadishu. När han återvänder är ingenting sig likt. Abdi är också förändrad.

En ambitiös skildring som låter de drabbade komma till tals

Eftersom det förmodligen inte kommer göras en haveriutredning kopplad till alla mord som skett bland unga på Järva under senare år, får vi just nu nöja oss med Diamant Salihus bok ”Tills alla dör”.