Imenellas singel cover

Inatt släppte Imenella sin andra singel för i år, Nordvästra. Låten handlar om platsen hon kallar sitt hem och hur den har präglats av hat och kärlek.

”Nordvästra, vi är de ni hatar att ni älskar” låter det i refrängen. Imenella är från Tensta och menar att det pratas väldigt negativt om förorten, samtidigt som artisterna från området just nu dominerar den svenska musikscenen.

Soundet är något vi har blivit vana att höra från Imenella, en blandning av sång och rap. Budskapet med låten är tydligt och upplyftande, alla ska upp på tronen tillsammans. Låten är skriven av Imenella, Yasin och Lukas Nathanson, som även står bakom produktionen. 

I och med singelsläppet bekräftade artisten att hennes debutalbum släpps i höst.

Betyg: 3/5

Zamzam Bouraleh
Bild: Skärmdump/Instagram 
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Imenella tar över Kulturhuset

Dansaren och artisten Imenella tar över Kulturhuset under sista helgen i oktober, om du inte orkar vänta kommer ett smakprov redan ikväll. Hon bjuder på konsert och dansworkshop tillsammans med sin feministiska dansgrupp Unruly. 

Järva Filmfestival visar OS-matchen kl 14:00

Gräsfältet mellan Spånga IP och Enbacksskolan sjuder av förväntansfulla barn som väntar på att torsdagens första film, Vaiana, ska börja. – Vi uppskattar att vi har haft mellan 500 och 600 besökare varje dag under veckan som gått, och ikväll blir det nog fullsatt eftersom vädret är så skönt, säger Ahmed Abdirahman från stiftelsen The Global Village.

2019 års Nobelfest i Rinkeby

Olga Tokarczuk kom till Rinkeby till slut. I ett fullsatt bibliotek mötte eleverna från Knutbyskolan och Enbacksskolan Nobelpristagaren i litteratur.

Årets vinnare av Tensta konsthalls Textpris för unga

Amar Jasarevic och Nasrin Mohamoud vann första och andra pris i Tensta konsthalls tävling Textpris för unga. – Jag skrek rakt ut när jag såg att jag vunnit, sade Amar Jasarevis. – Jag blev jätteglad, men hade nästan glömt att jag skickat in min text, sade Nasrin Mohamoud.