I dagarna tre har Kulturskolan Järva i samarbete med Tensta och Rinkeby bibliotek, erbjudit barn att komma till Pilparken utanför Tensta bibliotek och skapa modeller av sin drömträdkoja.
– Det har varit många barn som deltagit, och jättemånga förbipasserande har varit nyfikna på vad vi gör, berättar Nadja Ekman, bildpedagog från Kulturskolan i Husby.

Barnen har först fått tänka ut hur deras drömkoja ska se ut, och sedan fått hjälp med att planera konstruktionen, för att slutligen bygga och dekorera sina kojor. Kompisarna Ester och Daniella, båda 7 år, visar upp konstruktionen på kojan de håller på att bygga tillsammans.
– Vi har redan byggt klart våra egna kojor, så nu håller vi på att bygga ett lekhus. Det ska  också ska sitta i trädet där alla kojorna ska sättas upp, säger Ester.
– Det här är våra färdiga kojor, min har en lång stege på utsidan, och Esters har en grön balkong, säger Daniella och visar stolt upp deras färdiga byggen.

Trädet med alla fina kojor kommer att finnas inne i biblioteket permanent, så att alla som vill kan komma och titta på det

Kristine Gröseth, som är bibliotekarie på Tensta bibliotek, förklarar att andra barngrupper har målat och utsmyckat trädet vid tidigare aktiviteter under året.
– Trädet med alla fina kojor kommer att finnas inne i biblioteket permanent, så att alla som vill kan komma och titta på det, säger hon. 

För dig som är nyfiken på Kulturskolans olika kurser håller Kulturskolan öppet hus 26/8. Mellan klockan 15 och 19 kan alla som vill prova på olika instrument, dans, teater och bild och form, få ett smakprov på en kurs där man får lära sig att animera film bland annat.
– Kurserna riktar sig till alla mellan 6 och 22 år. Den som behöver hjälp med att anmäla sitt barn till en kurs, kan också få det på våra öppet hus, säger Anna Ekros, pedagog på Kulturskolan i Järva.

Annika Skarf

Foto: Anna Ekros och Nadja Ekman

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Varför har inte järvaborna tillgång till gratis kvalitetsfilm?

När man avverkat ännu en teveserie, med bra skådisar och lovande story, för att sex timmar senare inse att man fortfarande inte fattar vad det hela gick ut på. Dramat fick aldrig någon lösning. Kroknade SVT:s inköpare och slutade titta efter tre av sex avsnitt? Det är då man längtar efter kvalitet.

Idriz Idrizi skriver psykologiska thrillers för unga

Nu har Idriz Idrizi kommit ut med sin andra ungdomsbok Stalkern. – Det är en fristående fortsättning på min första bok Häxan.

Festexplosion med Det gror i betongen!

Det gror i betongen anordnade sin tredje stora fest vid Axbyplans kvartersodling i söndags. Rinkebyborna fick uppleva ett regnbågsspel av grönsaker, kultur och hjärta. Flera artister uppträdde och det såldes och skänktes nyskördade ekologiska grönsaker och bjöds på soppa, god sallad, somaliska piroger, kokosbollar och mycket mer.

Mizeria, del 29: Din jävla fetaost med kalamataoliver

Mamma hade helt seriöst trott att jag driver med hennes liv och krossat hela mitt självförtroende för det dåliga skämtet. Men Ali? Självklart, stackarn, han har det tufft, han kan behöva komma bort. Enda kravet hon hade var att han ska köpa olivolja till henne. OLIVOLJA MALAKA, ÄR DET ALLT SOM KRÄVS? Jag hade hämtat Artistoteles till henne om hon hade gett mig friheten att åka! Mizeria är Nyhetsbyrån Järvas sommarföljetong som publiceras med ett avsnitt varje dag.