I dagarna tre har Kulturskolan Järva i samarbete med Tensta och Rinkeby bibliotek, erbjudit barn att komma till Pilparken utanför Tensta bibliotek och skapa modeller av sin drömträdkoja.
– Det har varit många barn som deltagit, och jättemånga förbipasserande har varit nyfikna på vad vi gör, berättar Nadja Ekman, bildpedagog från Kulturskolan i Husby.

Barnen har först fått tänka ut hur deras drömkoja ska se ut, och sedan fått hjälp med att planera konstruktionen, för att slutligen bygga och dekorera sina kojor. Kompisarna Ester och Daniella, båda 7 år, visar upp konstruktionen på kojan de håller på att bygga tillsammans.
– Vi har redan byggt klart våra egna kojor, så nu håller vi på att bygga ett lekhus. Det ska  också ska sitta i trädet där alla kojorna ska sättas upp, säger Ester.
– Det här är våra färdiga kojor, min har en lång stege på utsidan, och Esters har en grön balkong, säger Daniella och visar stolt upp deras färdiga byggen.

Trädet med alla fina kojor kommer att finnas inne i biblioteket permanent, så att alla som vill kan komma och titta på det

Kristine Gröseth, som är bibliotekarie på Tensta bibliotek, förklarar att andra barngrupper har målat och utsmyckat trädet vid tidigare aktiviteter under året.
– Trädet med alla fina kojor kommer att finnas inne i biblioteket permanent, så att alla som vill kan komma och titta på det, säger hon. 

För dig som är nyfiken på Kulturskolans olika kurser håller Kulturskolan öppet hus 26/8. Mellan klockan 15 och 19 kan alla som vill prova på olika instrument, dans, teater och bild och form, få ett smakprov på en kurs där man får lära sig att animera film bland annat.
– Kurserna riktar sig till alla mellan 6 och 22 år. Den som behöver hjälp med att anmäla sitt barn till en kurs, kan också få det på våra öppet hus, säger Anna Ekros, pedagog på Kulturskolan i Järva.

Annika Skarf

Foto: Anna Ekros och Nadja Ekman

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Sommar i P1: Så var Erik Lundins sommarprat

Erik Lundins sommar i P1 är som att lyssna på en timmes utdragen remix av Suedi utan beats. Låten är 4 minuter och 20 sekunder. Det betyder inte att sommarprogrammet är segt, det är bara ett annat sätt att säga samma sak till en annan målgrupp. Skicklig mottagaranpassning av en begåvad berättare.

Galdem A Talk: Halfway to a hundred

Halvvägs till hundra. Ett sprudlande nytt avsnitt från Galdem A Talk som firar femtio avsnitt. Den här gången blickar de tillbaka och minns höjdpunkterna från de gångna avsnitten. Vad har podden betytt för lyssnarna och vilket avsnitt är tjejernas egna favorit? 

Konsten är fri, men på vems bekostnad? – En recension av serien ”Måste gitt”

”Porträtteringen av livet i orten kändes som en svensktvättad version av den äkta varan”. Eleni Terzitane recenserar serien ”Måste gitt” som släpps på SVT idag. Serien är en fristående fortsättning från långfilmen 2017, där vi får följa huvudkaraktären Metin från Jordbro som släpps ut ur fängelset. 

EU-migranter dokumenterar sin verklighet

På onsdagen visades en serie dokumentära kortfilmer av och om romska EU-migranter på Rinkeby bibliotek. Under rubriken Dokumentära drömmar har barn och vuxna filmat berättelser ur sin verklighet.