– Han som ligger ner i gul tröja, det är jag!
En av killarna från årskurs 7 i Rinkebyskolan pekar på ett av de lysande konstverken som numera pryder flera fasader längs Rinkebystråket. 

Som en del i Familjebostäders konstsatsning har alla elever i årskurs 7 i Rinkebyskolan, tillsammans med ljusdesignern Marianne Lind och konstnären Stina Wollter, skapat konstverk som kommer att lysa upp Rinkebystråket. 

Temat för konstprojektet har varit kropp, rörelse och färg. Eleverna har under workshops i december skapat personliga bilder i storformat som nu ska lyser upp sex husväggar längs Rinkebystråket.

– Det har varit fantastiskt kul. Alla elever finns med, de har arbetat i grupp, men varje figur har ett personligt uttryck, sade Stina Wollter.

 – Vi har jobbat med silkespapper, så att färgerna ska bli klara.

Familjebostäders VD, Jonas Schneider, var på plats för att inviga konstverken.
– Familjebostäder har funnits i Rinkeby i 50 år och vi kommer att stanna i 50 år till. Det här är ett sätt för oss att bidra till att Rinkebystråket får vara en trygg och trivsam plats, även kvällstid.

En konstvandring genomfördes mellan de sex lysande bilderna och eleverna fick själva berätta lite om hur de arbetat.

– Vi använde oss av ett stort vitt papper och så fick vi ställa oss, eller lägga oss, hur vi ville. Jag är den som har långa flätor, sade Eldana Simon.

De lysande konstverken kommer att tändas samtidigt som gatubelysningen och konsten kommer att lysa åtminstone under ett år framåt.

Kerstin Gustafsson Figueroa

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Missnöjda hyresgäster mobiliserar sig i Tensta

På Tensta Allé 45 har flera upprörda hyresgäster samlats för att berätta om sina problem. Sabac Cali Hussein har en trasig frys, en köksfläkt som inte fungerat på flera år, det blir ständigt stopp i avloppet och elementen fungerar dåligt så hon fryser i sin lägenhet.

Hjulsta grundskolas rektor slutar

Den hårt kritiserade rektorn för Hjulsta grundskola, Helene Hodges, slutar. Det blev klart på torsdagseftermiddagen.

De delar ut matlådor i Järva hela sommaren

Fram till slutet av juli kommer de ha delat ut 7000 portioner mat. Fryshusets bil stannar varje vardag i Husby, Rinkeby Och Tensta.  – Det känns bra att arbeta med något meningsfullt, säger Ousman Ceesay.

”Vaccinet är enda vägen ut ur pandemin”

Nyhetsbyrån Järva har träffat Fatuma Mohamed, hälsoinformatör på Region Stockholm, för att prata om myter och spekulationer kring vaccinet mot covid-19. – Den allra vanligaste myten jag möter, är att vaccinet gör såväl män som kvinnor sterila, berättar hon.