– Han som ligger ner i gul tröja, det är jag!
En av killarna från årskurs 7 i Rinkebyskolan pekar på ett av de lysande konstverken som numera pryder flera fasader längs Rinkebystråket. 

Som en del i Familjebostäders konstsatsning har alla elever i årskurs 7 i Rinkebyskolan, tillsammans med ljusdesignern Marianne Lind och konstnären Stina Wollter, skapat konstverk som kommer att lysa upp Rinkebystråket. 

Temat för konstprojektet har varit kropp, rörelse och färg. Eleverna har under workshops i december skapat personliga bilder i storformat som nu ska lyser upp sex husväggar längs Rinkebystråket.

– Det har varit fantastiskt kul. Alla elever finns med, de har arbetat i grupp, men varje figur har ett personligt uttryck, sade Stina Wollter.

 – Vi har jobbat med silkespapper, så att färgerna ska bli klara.

Familjebostäders VD, Jonas Schneider, var på plats för att inviga konstverken.
– Familjebostäder har funnits i Rinkeby i 50 år och vi kommer att stanna i 50 år till. Det här är ett sätt för oss att bidra till att Rinkebystråket får vara en trygg och trivsam plats, även kvällstid.

En konstvandring genomfördes mellan de sex lysande bilderna och eleverna fick själva berätta lite om hur de arbetat.

– Vi använde oss av ett stort vitt papper och så fick vi ställa oss, eller lägga oss, hur vi ville. Jag är den som har långa flätor, sade Eldana Simon.

De lysande konstverken kommer att tändas samtidigt som gatubelysningen och konsten kommer att lysa åtminstone under ett år framåt.

Kerstin Gustafsson Figueroa

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Mohamed Hagi Farah manar till lugn inför helgen

Rinkeby och hela Järva förbereder sig inför helgen, när högerextrema har hotat med aktioner mot muslimer. – Vi ska inte låta oss provoceras, utan behålla lugnet, säger Mohamed Hagi Farah, före detta medborgarvärd och sedan decennier aktiv i föreningslivet.

Pysselakuten öppen för barnen hela sommaren

Pysselakuten ser till att Järvas barn får möjlighet till roliga aktiviteter utomhus. – Barnen i området behöver bli stimulerade med lek, läsning och pyssel, säger Amal Omar, verksamhetschef på Rinkeby Folkets Hus.

Elavbrott i delar av Tensta

Tensta centrum och stora delar av Tensta hade ett elavbrott i en och en halv timme under måndagen. I tunnelbanan stod trapporna stilla och bara reservbelysningen fungerade.

S-kvinnorna rustar sig inför valet

– Bara ett kryss på varje valsedel, annars blir valsedeln ogiltig. Det…