Under natten till onsdagen var det inbrott i Techs Tenstas lokaler i Tensta centrum.
– Tydligen, jag fick höra det i morse, säger Tomas Amanuel, som varit en av de ansvariga för Tech Tensta.

Tomas Amanuel var den som var ansvarig för marknadsföringen när Tech Tenstas verksamhet satte igång. Numera arbetar han där på deltid, mest på helger.
Han tror inte att tjuvarna kan fått med sig särskilt mycket.
– Nej, jag tror att det kanske låg en dator framme, resten ligger i ett kassaskåp. Och om det inte är så att de har gjort värsta kuppen, då fick de inte med sig mycket.

Men Tomas Amanuel tror inte att det var något planerat.
– Nej, det var nog något som de kom på spontant.

Tech Tensta har annars varit fredat, inget har hänt sedan starten i början av höstterminen.
– Jag tror, att det handlar om unga som är rastlösa. Det finns inget att göra här på kvällarna, utan är helt dött. Det är då det blir skadegörelse och sådant som ger en känsla av otrygghet, säger Tomas Amanuel.

Stadsdelsdirektören i Spånga-Tensta Per Kjellander hänvisar till polisen när det gäller detaljer kring inbrottet.
 Men jag kan bekräfta att vi blivit av med teknisk utrustning. Planen för verksamheten ligger fast, men vi genomför en förnyad genomgång av den fysiska miljön och ser över säkerhetsrutinerna, säger Per Kjellander.
Kerstin Gustafsson Figueroa

Fakta:

På Tech Tensta, som har sina lokaler i bottenplanet på studentskrapan Tensta Torn, får ungdomarna lära sig programmering, videoredigering och design.  Förslaget om en ungdomsverksamhet av det här slaget kom redan 2015. Den nuvarande verksamheten drog igång efter sommaren.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Politik och schlager på årets Husbyfestival

Årets Husbyfestival blev en blandning av churros och grillspett, politik och schlager,…

”Personalen ska följa med till nästa verksamhet”

Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning vill byta ut personalen på Ungdomens Hus och Reactor. Men enligt lagen om anställningsskydd har personalen rätt att följa med till den nya verksamheten. – Ja, vi anser att det är samma verksamhet som byter namn och hus och att personalen ska följa med, säger Riita Eddib, förhandlingsansvarig för Kommunal i Rinkeby-Kista.

”Hastigheten på Rinkebystråket ska justeras”

Blir det några trafikljus vid övergångsstället på Rinkebystråket, trafikborgarråd Daniel Helldén? – Vi ska titta lite på det där övergångsstället och vi gör en generell översyn av trafiksäkerheten.

Rinkeby-Kista har lägst andel vaccinerade i regionen

I Rinkeby-Kista har endast 71,8 % av gruppen över 80 år vaccinerat sig mot covid-19, vilket är lägst i hela regionen. Samtidigt finns det fler än 6 600 lediga tider den här veckan på Region Stockholms fyra vaccinationsmottagningar.