Under natten till onsdagen var det inbrott i Techs Tenstas lokaler i Tensta centrum.
– Tydligen, jag fick höra det i morse, säger Tomas Amanuel, som varit en av de ansvariga för Tech Tensta.

Tomas Amanuel var den som var ansvarig för marknadsföringen när Tech Tenstas verksamhet satte igång. Numera arbetar han där på deltid, mest på helger.
Han tror inte att tjuvarna kan fått med sig särskilt mycket.
– Nej, jag tror att det kanske låg en dator framme, resten ligger i ett kassaskåp. Och om det inte är så att de har gjort värsta kuppen, då fick de inte med sig mycket.

Men Tomas Amanuel tror inte att det var något planerat.
– Nej, det var nog något som de kom på spontant.

Tech Tensta har annars varit fredat, inget har hänt sedan starten i början av höstterminen.
– Jag tror, att det handlar om unga som är rastlösa. Det finns inget att göra här på kvällarna, utan är helt dött. Det är då det blir skadegörelse och sådant som ger en känsla av otrygghet, säger Tomas Amanuel.

Stadsdelsdirektören i Spånga-Tensta Per Kjellander hänvisar till polisen när det gäller detaljer kring inbrottet.
 Men jag kan bekräfta att vi blivit av med teknisk utrustning. Planen för verksamheten ligger fast, men vi genomför en förnyad genomgång av den fysiska miljön och ser över säkerhetsrutinerna, säger Per Kjellander.
Kerstin Gustafsson Figueroa

Fakta:

På Tech Tensta, som har sina lokaler i bottenplanet på studentskrapan Tensta Torn, får ungdomarna lära sig programmering, videoredigering och design.  Förslaget om en ungdomsverksamhet av det här slaget kom redan 2015. Den nuvarande verksamheten drog igång efter sommaren.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Hemblas hyresgäster är desperata: ”Vi kan inte leva så här”

Hyresgästerna på Nidarosgatan i Husby har fått nog. I flera års tid har fastighetsägaren Hembla genomfört lägenhetsrenoveringar, och arbetet stör de boende.

DO lägger ned ärendet mot förvaltningen i Rinkeby-Kista

Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning anmäldes till Diskrimineringsombudsmannen, DO. Nu läggs ärendet ned.  – Jag har vänt mig till mitt fackförbund och hoppas att de driver frågan vidare, säger Kahin Ahmed.

”Bostadspolitiken handlar om höger eller vänster”

– Ägandeform och inkomst hänger ihop, så var det inte på 1990-talet.…

De har anmält Rinkeby-Kista för diskriminering

De tröttnade på att bli bortsorterade när de sökte jobb i Stockholms stad. Trots rätt utbildning fick de inte ens komma på intervju i Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning. Nu utreder Diskrimineringsombudsmannen deras fall.