Irakiska konstföreningen har anordnat konstutställning i Husby Konsthall. De anställde konstkollektivet ELVA som består av Nader Attiyah och Ailin Moaf Mirlashi som kuratorer. Tillsammans satte de upp utställningen Nya in.

De gjorde en gemensam Open Call, vilket innebär att de hade hand om ansökningar till utställningen.

– Jag är väldigt stolt över konstnärerna, sånt här vill vi se mer av. Något som jag blev imponerad av var att konstnärerna blev inspirerade av sina vänner i sin konst, säger Nader Attiyah.

Utställningen bestod av verk från tio konstnärer inklusive Nader och Ailin. De visade olika uttryck och former av konst, som poesi, kulturarv i form av litteratur, film och keramik. Josef Farhan, 21 år, är en av konstnärerna som ställde ut sin konst för första gången:

– Det kändes nervöst att ställa ut sin konst, men samtidigt spännande. Jag fick uppleva något nytt. Utställningen öppnade en ny dörr inom mig som konstnär.

Zamzam Bouraleh

KONSTNÄRERNA: 
Fatuma Yussuf
Josef Farhan
Nisri Chebil
Daniel Badjilan
Nicol Steen
Dana Ganieva
Faisal Muse
Fuad Omar
Moasin Almubarak
Thamer Alzaidi

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nya kurser för unga poeter och konstnärer

Tensta konsthall kommer under hösten hålla två konstutbildningar för unga från gymnasieåldern upp till 25 år. – Poesin som konstform har en superviktig roll i samhället, säger poeten Nawroz Zakholy som leder en av kurserna.

Julnovell: PÄLSEN av Hjalmar Söderberg

Det var en kall vinter det året. Människorna krympte ihop i kölden och blevo mindre, utom de som hade pälsverk.

Gå bara, del 7: Sudan

Det här är del 7 i Nyhetsbyrån Järvas sommarföljetong Gå bara. Abdi är tillsammans med de andra på flykt, helt i smugglarnas händer. De tvingas kämpa som soldater trots att kriget i Somalia nu ligger långt bakom dem.

”Fotboll kan vaccinera dig mot främlingsfientlighet”

Fotbollens kraft är enorm, fotbollen bygger drömmar.Erik Niva, Aftonbladets sportjournalist och fotbollskommentator, hittade ut till Husby. Podcasten Avbytarbänken hade bjudit in honom och Folkets Husby var fullsatt.