Irakiska konstföreningen har anordnat konstutställning i Husby Konsthall. De anställde konstkollektivet ELVA som består av Nader Attiyah och Ailin Moaf Mirlashi som kuratorer. Tillsammans satte de upp utställningen Nya in.

De gjorde en gemensam Open Call, vilket innebär att de hade hand om ansökningar till utställningen.

– Jag är väldigt stolt över konstnärerna, sånt här vill vi se mer av. Något som jag blev imponerad av var att konstnärerna blev inspirerade av sina vänner i sin konst, säger Nader Attiyah.

Utställningen bestod av verk från tio konstnärer inklusive Nader och Ailin. De visade olika uttryck och former av konst, som poesi, kulturarv i form av litteratur, film och keramik. Josef Farhan, 21 år, är en av konstnärerna som ställde ut sin konst för första gången:

– Det kändes nervöst att ställa ut sin konst, men samtidigt spännande. Jag fick uppleva något nytt. Utställningen öppnade en ny dörr inom mig som konstnär.

Zamzam Bouraleh

KONSTNÄRERNA: 
Fatuma Yussuf
Josef Farhan
Nisri Chebil
Daniel Badjilan
Nicol Steen
Dana Ganieva
Faisal Muse
Fuad Omar
Moasin Almubarak
Thamer Alzaidi

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Evin Ahmad om Netflixsuccén ”Störst av allt”

Nyhetsbyrån Järva har haft ett ärligt snack med Netflix-aktuella Evin Ahmad. Vi pratade om den första svenska originalserien ”Störst av allt” på Netlix, där hon porträtterar karaktären Evin Orak. Om rasism, mångfald och kvinnorollen. Och om den andra säsongen av den danska Netflixserien ”The Rain” som hon medverkar i senare i vår.

Mizeria, del 6: Dubbelliv

I förra kapitlet träffade Aicha killen hon haft kontakt med i hemlighet. Han som upptar hennes tankar hela tiden. Idag är det Osman, Alis kompis, som har ordet. Han som drar in tusenlappar under en kväll för att underlätta sin farsas liv. Mizeria är Nyhetsbyrån Järvas sommarföljetong som publiceras med ett avsnitt varje dag. 

Rinkebys nya muralmålning invigd!

Muralmålningen i Bredbysalen i Rinkeby Folkets Hus är invigd. Nu är nattvandrande mammor, ett litet barn som styr polishelikoptern och Rinkebyprofilerna Hagi Farah och Ibo Njie förevigade på väggen. – Det är fint, väldigt fint. Jag är glad att se mammorna ta över torget, sade Hagi Farah.

Gå bara, del 10: Så plötsligt händer det

Det här är del 10 i Nyhetsbyrån Järvas sommarföljetong Gå bara. Abdi får komma ut ur fängelset i Libyen och kan fortsätta sin flykt mot Europa. Han är 14 år, ensam och svårt traumatiserad. Smuggelbåten över Medelhavet är hans enda utväg.