Busshållplatsen på Tenstastråket, i riktning mot Spånga, har varit utan väderskydd sedan flera år.

Buss 517 blir ofta inställd genom Hjulsta i eftermiddagsrusningen. Hjulstabor som väntar på bussen väntar förgäves.
– Jag upplever att våra resenärers förtroende i Hjulsta/Tensta är allvarligt skadat, på grund av att Arrivas centrala trafikledning ställer in trafiken genom Hjulsta och Tensta i eftermiddagsrusningen och beordrar linje 517 att åka via Barkabybron för att spara tid, säger en busschaufför.

För en dryg vecka sedan blev körvägen akut omlagd tre eftermiddagar; onsdag, torsdag och fredag. Det finns de som menar att det här har pågått i flera månader och att informationen är bristfällig, för att inte säga obefintlig.

Det finns de som menar att det här har pågått i flera månader

SL:s presstjänsts automatiska telefonsvarare säger att många ringer och ber mig återkomma.

Men bussbolaget Arrivas kundtjänst svarar på frågor.
– Det är mycket möjligt att det är så, det handlar inte om framkomlighet. Vi lägger om trafiken ibland när E18 är avstängd eller när det är långa köer på E18. Istället för att åka via Hjulsta och över till Akalla, så åker man via Barkaby istället till Akalla, säger Isak Dan, ansvarig på Arrivas kundtjänst.

Hur ofta sker det?

– Såvitt jag vet hände det tre gånger den veckan, tre dagar i rad. På onsdagen en dryg timme, lite längre på torsdagen och på fredagen bara en halvtimme.

Får resenärerna information om detta?

– Ja, vi lägger ut information varje gång när det händer, både på SLs hemsida och på de hållplatser som har en realtidsskylt.

Arriva måste betala böter till SL för inställda turer

Arriva måste betala böter till SL för inställda turer och vid mer än 18 minuters försening räknas turen som inställd. Men om Arrivas centrala trafikledning lägger om linjen akut slipper Arriva böter. 

– Det handlar inte om att slippa straffavgifter, utan om de resenärer som sitter på bussen och om turerna tillbaka. Att åka över Barkarby tar längre tid. Men det är inte roligt för resenärerna att fastna i bilköer. Tyvärr, vi gör det inte med glädje, men vi måste göra det ibland, säger Isak Dan.

Det är bussbolaget Arriva som måste rapportera in sina förseningar till SL. Och om resenärerna ringer till SL och rapporterar när bussen inte kommer, då kräver SL ersättning från Arriva.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Kom gärna med synpunkter på hur busslinjen fungerar! Och om den fungerar. Skriv till redaktionen och berätta: redaktionen@nyhetsbyrånjarva.se

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Fler kan jobba hemifrån”

Arbetsmiljöverket anser att fler kan jobba hemifrån än vad som sker idag.  – Många arbetsgivare gör mycket bra, men det går att göra mycket mer och många fler kan jobba hemifrån, sade Erna Zelmin-Ekenhem, generaldirektör för Arbetsmiljöverket vid måndagens pressträff.

Digitalakademin besökte Tensta under turnén runt landet

Google, Almi och Arbetsförmedlingen gör en gemensam satsning på digital kompetens. En stor buss rullar runt i Sverige och föreläser för arbetssökande, småföretagare och studenter. I Tensta fick de inte köra in bussen, utan lånade istället Tech Tenstas lokal.

Ny förening vill ha dialog mellan judar och muslimer

– Även unga i Sverige påverkas av internationella konflikter och det har saknats mötesplatser för att bemöta de svåraste utmaningarna. Johan Berggren var med och grundade föreningen Ung Dialog, som vill öppna för samtal för unga om antisemitism och islamofobi, både på lokal och global nivå. 

Man skottskadad i Tensta

Strax före 18 fick polisen larm om skottlossning i Tensta. En timme senare hittades en skottskadad man, som fördes i ambulans till sjukhus.