Två sammansatta bilder: en föreställer händer som håller en spruta, den andra föreställer kistamässans entre

Från och med klockan 11.15 idag är vaccinationsbokningen i Stockholm även öppen för personer som är mellan 55 och 59 år gamla. Därmed är fas fyra inledd i regionen och fler åldersgrupper kommer successivt att få tillgång till vaccinet.

– Vi väntar oss ett stort intresse från allmänheten och de första tiderna kommer säkert att bli fullbokade direkt. I de tidigare faserna har vi sett ett hårt tryck när vi öppnat upp för en ny åldersgrupp, och det är bra att det finns ett stort intresse för att vaccinera sig mot covid-19 så att vi kan trycka tillbaka smittspridningen, säger regionens vaccinsamordnare Magnus Thyberg i ett pressmeddelande.

Appen Alltid öppet som används för att boka tid för vaccination blev direkt överbelastad när nyheten gick ut på förmiddagen, men nya tider släpps kontinuerligt och Magnus Thyberg uppmanar dem som inte lyckats boka idag att prova igen imorgon.

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

S vill veta som gäller vid kameraövervakning i skolan

Med anledning av de senaste händelserna i Hjulsta grundskola kräver socialdemokraterna i utbildningsnämnden att förvaltningen reder ut vad som gäller för kameraövervakning i skolorna i Stockholms stad.

Somalias utrikesminister besökte sina landsmän i Järva

Somalias utrikesminister Ahmed Isse Awad har varit på officiellt besök i Sverige. Under sitt besök passade han även på att träffa sina landsmän på ett möte i Kista Träff.

En vitklädd protest

Det var fullsatt i bänkraderna framför stora scenen när Jimmie Åkesson (SD)…

Har du ortens bästa penna?

Förenade förorter lanserar en ny tävling. När sommaren är slut ska två vinnare i Ortens bästa penna ha utsetts. – De historierna som finns här i orten behöver komma ut och bli publicerade eller framförda på en scen, säger Seluah Alsaati, som är organisationssekreterare på Förenade förorter.