Två sammansatta bilder: en föreställer händer som håller en spruta, den andra föreställer kistamässans entre

Från och med klockan 11.15 idag är vaccinationsbokningen i Stockholm även öppen för personer som är mellan 55 och 59 år gamla. Därmed är fas fyra inledd i regionen och fler åldersgrupper kommer successivt att få tillgång till vaccinet.

– Vi väntar oss ett stort intresse från allmänheten och de första tiderna kommer säkert att bli fullbokade direkt. I de tidigare faserna har vi sett ett hårt tryck när vi öppnat upp för en ny åldersgrupp, och det är bra att det finns ett stort intresse för att vaccinera sig mot covid-19 så att vi kan trycka tillbaka smittspridningen, säger regionens vaccinsamordnare Magnus Thyberg i ett pressmeddelande.

Appen Alltid öppet som används för att boka tid för vaccination blev direkt överbelastad när nyheten gick ut på förmiddagen, men nya tider släpps kontinuerligt och Magnus Thyberg uppmanar dem som inte lyckats boka idag att prova igen imorgon.

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Sex dagar kvar att rösta i valet till Europaparlamentet

I förra EU-valet var det 22 procent som röstade i Rinkeby-Kista. Men i år verkar det bli fler. Iman Elmi och Jamad Abdi-aziz röstar båda två – Det är första gången jag röstar i ett EU-val, säger Jamad Abdi-aziz.

Järva flaggar gult men värdarna har inte påverkats

De gula flaggorna med hyresgästernas krav på värdarna i krisen sprider sig bland de boende i Järva. Men fastighetsägarna har ännu inte påverkats av kampanjen trots att många hyresgäster är oroliga.  – Vi har fått en del förfrågningar om vad som händer om man exempelvis förlorar jobbet, säger Jonatan Öhman på Hembla.

Socialborgarrådet svarar på frågor om coronasmittan

Stockholms stads socialborgarråd Jan Jönsson (L) svarar skriftligen på de frågor Nyhetsbyrån Järva har ställt rörande smittspridningen i Järva.

Låt Dana stanna!

Galdem A Talks avsnitt denna vecka handlar om Dana, en ung tjej från Husby som ska utvisas till Kazakstan. Tjejerna i Galdem uppmanar alla att skriva under namninsamlingen för att få Migrationsverket att tänka om.