Stora skyltar uppställda på torget.
Kulturskolans utställning på Rinkeby torg.

Kulturskolans konstutställning av unga konstnärer har nu kommit till Rinkeby torg. Som en del av Rinkebys 50-årsfirande kan konstverken beskådas på stora tavlor hela denna vecka.

Tavlorna visar konstverk av barn och ungdomar från olika delar av Stockholm. Utställningen stod först på Sergels torg inne i city, men har nu alltså kommit till Rinkeby.

Tre av konstnärerna är från Järva; William, 9 år från Husby, Sousens 7 år, från Tensta och Claudia, 20 år, även hon från Tensta.

 – Det är fina konstverk och roligt att de kan ses av alla. Men skyltarna är lite okänsligt uppställda, hela torget känns belamrat, säger Dine Malmsten, rinkebybo sedan årtionden tilllbaka.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Modeveckan avslutades med vernissage på Tensta konsthall

Modeveckan under påsklovet på Tensta konsthall avslutades i fredags med vernissage. Temat var remake design och deltagarna fick lära sig olika metoder i att återskapa plagg. – Ungdomarna hade verkligen ett hållbarhetstänk. Någon klippte exempelvis ut ett tyg och skapade en topp av det, och använde sedan restbitarna till att göra en väska, säger Felicia Åström, en av ledarna i kursen.

Gå bara, del 5: RESAN

Det här är del 5 i Nyhetsbyrån Järvas sommarföljetong Gå bara. Fjortonåriga Abdi lämnar familjen och allt han känner till i Mogadishu. Den långa resan mot Europa börjar.

Cherrie får Stockholms stads hederspris 2019

Cherrie, eller Sherihan Hersi, får ett av Stockholms stads hederspris 2019. Hon ”har en stämma som smeker betongen” heter det i prismotiveringen.

Delta i Rinkebys största konstutställning någonsin!

Har du gjort någon teckning eller målning som du vill visa upp? Då kan du lämna den i lådan i entrén till Rinkeby Folkets Hus. I höst blir det en mycket stor konstvisning där vi blandar verk av kända och helt okända konstnärer. Lämna din konst till Rinkebys, kanske Sveriges, största konstutställning någonsin.