Stora skyltar uppställda på torget.
Kulturskolans utställning på Rinkeby torg.

Kulturskolans konstutställning av unga konstnärer har nu kommit till Rinkeby torg. Som en del av Rinkebys 50-årsfirande kan konstverken beskådas på stora tavlor hela denna vecka.

Tavlorna visar konstverk av barn och ungdomar från olika delar av Stockholm. Utställningen stod först på Sergels torg inne i city, men har nu alltså kommit till Rinkeby.

Tre av konstnärerna är från Järva; William, 9 år från Husby, Sousens 7 år, från Tensta och Claudia, 20 år, även hon från Tensta.

 – Det är fina konstverk och roligt att de kan ses av alla. Men skyltarna är lite okänsligt uppställda, hela torget känns belamrat, säger Dine Malmsten, rinkebybo sedan årtionden tilllbaka.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Konsten är fri, men på vems bekostnad? – En recension av serien ”Måste gitt”

”Porträtteringen av livet i orten kändes som en svensktvättad version av den äkta varan”. Eleni Terzitane recenserar serien ”Måste gitt” som släpps på SVT idag. Serien är en fristående fortsättning från långfilmen 2017, där vi får följa huvudkaraktären Metin från Jordbro som släpps ut ur fängelset. 

Alexander Mahmoud besökte kursen i lokaljournalistik

Varje år bjuds föreläsare in som är, eller har varit, aktiva som journalister eller fotografer för att träffa deltagarna i grundkursen i journalistik. Årets första föreläsare var ingen mindre än DN-journalisten och fotografen Alexander Mahmoud.

En hjärtskärande, men också vacker och fängslande berättelse

”Romanen beskriver hur livet bara på några andetag kan förändras och allt runt omkring en brakar samman”,  skriver Sabina Mailova från årskurs 8 på Enbacksskolan i Tensta, i sin recension av Suad Alis bok “Dina händer var fulla av liv”.

Nu har söndagsteatern börjat i Rinkeby

Varje söndag fram till 5 april bjuds det på barnteater på Rinkebyskolan. Först ut var Mittiprickteaterns föreställning Glad och Sur i ur och skur.