tjejerna i Galdem och Dana

Galdem A Talks avsnitt denna vecka handlar om Dana, en ung tjej från Husby som ska utvisas till Kazakstan. Tjejerna i Galdem uppmanar alla att skriva under namninsamlingen för att få Migrationsverket att tänka om.

”Det här är vår fina vän och syster Dana. Hon är snart 21 år gammal från Husby och har bott i Sverige sedan hon var 12 år gammal. Dana har byggt upp ett liv för sig själv genom plugg, jobb, vänner, dans och en massa annat. Nu har hon fått beskedet att hon ska bli utvisad tillbaka till Kazakstan. I detta avsnitt pratar vi om hur mycket Dana betyder för oss och varför vi anser att det här är ett fel beslut.

Just nu pågår en kampanj vars syfte är att samla in namnunderskrifter för att Dana ska få stanna. Vi uppmanar alla som inte skrivit under namninsamlingen att göra det, och att bekräfta sin underskrift via sin mejl så att den blir giltig.

Tillsammans är vi starkast.”

Här hittar du länken till namninsamlingen.

#LåtDanastanna

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Yasin döms till fängelse

Rapparen Yasin Mahamoud döms till tio månaders fängelse för förberedelse till människorov av en ung artist.  – Vi kommer överklaga domen, säger Frida Wallin, Yasins försvarsadvokat till SVT.

Avbytarbänken startar hos Nyhetsbyrån Järva

Avbytarbänken är en podcast för fotbollsfans, fotbollsnördar och alla som älskar fotboll. Det är ett gäng kunniga killar som regelbundet sänder fotbollssnack.  – Vi surrar fotboll hela tiden, säger Dini Mohammud. Nu finns podden även på Nyhetsbyrån Järva.

Skottlossning i Rinkeby

Vid klockan 17.18 larmades polisen om en skottlossning mot en bostad i Rinkeby.

De vann kampen om tvättstugan på Rinkebysvängen

I kafeterian i Rinkeby galleria sitter några av hyresgästerna på Rinkebysvängen. Forskaren från Lund, David Wensbo Posaric, är på besök. Tillsammans har de kämpat mot tvättmaskinerna som inte tvättar rent.