tjejerna i Galdem och Dana

Galdem A Talks avsnitt denna vecka handlar om Dana, en ung tjej från Husby som ska utvisas till Kazakstan. Tjejerna i Galdem uppmanar alla att skriva under namninsamlingen för att få Migrationsverket att tänka om.

”Det här är vår fina vän och syster Dana. Hon är snart 21 år gammal från Husby och har bott i Sverige sedan hon var 12 år gammal. Dana har byggt upp ett liv för sig själv genom plugg, jobb, vänner, dans och en massa annat. Nu har hon fått beskedet att hon ska bli utvisad tillbaka till Kazakstan. I detta avsnitt pratar vi om hur mycket Dana betyder för oss och varför vi anser att det här är ett fel beslut.

Just nu pågår en kampanj vars syfte är att samla in namnunderskrifter för att Dana ska få stanna. Vi uppmanar alla som inte skrivit under namninsamlingen att göra det, och att bekräfta sin underskrift via sin mejl så att den blir giltig.

Tillsammans är vi starkast.”

Här hittar du länken till namninsamlingen.

#LåtDanastanna

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Många utan biljett när SL kontrollerar

Trots att SL gjorde mer än fem gånger fler biljettkontroller i augusti 2019 än i augusti 2020 är det fler som åker fast i år. Buss 179 är en av de linjer som ofta kontrolleras, och många järvabor saknar biljett.

Polisen rapporterar om sitt arbete mot gängvåldet

Finansborgarrådet Anna König Jerlmyr och regionspolischef Mats Löfving hade igår en pressträff för att informera om det intensifierade arbetet mot det dödliga gängvåldet. Här kommer ett utdrag ur polisens pressmeddelande.

Cherrie släpper nytt på fredag

Cherrie har spenderat många timmar i studion den senaste tiden. Långa dagar och sena nätter har skapat årets första släpp – Ingen annan än du. En låt som är en kärleksförklaring till någon man tycker väldigt mycket om.

Skjutning i Tensta igår kväll

Sent på söndagskvällen, vid 23.25,, fick polisen larm om skottlossning i Tensta. En skadad person påträffades på platsen och fördes till sjukhus.